Najnovija saznanja: Evo kada bi mogli da se održe izbori u Srbiji

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

23.04.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parlamentarni izbori, koji su bili zakazani za 26. april, a zbog pandemije virusa korona odloženi, najverovatnije će biti održani tek krajem leta ili početkom jeseni, nezvanično prenose mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

U političkim krugovima, kao i na društvenim mrežama, nedeljama unazad se spekuliše da bi izbori mogli da budu u junu, čak se govori o konkretnom datumu - 28. junu - kao mogućem danu održavanja izbora.

Mediji navode da to nije opcija, pozivajući se na izvor "u vrhu vlasti".


- O izborima niko ne priča. Nije trenutak, svi su okupirani epidemijom korone i svi imaju zaduženja s tim u vezi. Ipak, šanse da izbori budu u junu gotovo da ne postoje - kazao je izvor.

Isti izvor za taj list tvrdi da je priču o tome da će izbori biti 28. juna pustio, namerno, neko iz opozicije.

- To je priča kojom jedan deo opozicije želi da demorališe drugi, koji je najavio izlazak na izbore. Kako drugačije objasniti taj datum koji se zavrteo i o kojem svi pričaju, a o kojem nije bilo reči među onima koji odlučuju - kaže taj neimenovani izvor.

Iako je situacija sa brojem novozaraženih kod nas zadovoljavajuća, virus je nepoznanica i pitanje je do kada će vanredno stanje trajati.

Izbori podrazumevaju veliki broj ljudi na biralištima i komplikovanu organizaciju, a to sa sobom nosi rizik i pitanje je šta će stručnjaci po tom pitanju savetovati.

- Veća je šansa da zbog opreza izbori budu održani u septembru, možda već na početku meseca - zaključuje sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading