Spasić: Postoji sumnja da Dukićev sin zloupotrebljava droge

Autor: Republika

Vesti

23.04.2020

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost saopštava da ima indicije koje upućuju na osnovanu sumnju da sin Stanislava Dukića, člana Državnog veća tužilaca, zloupotrebljava droge, što se vidi iz javnih objava na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Mario Spasić, generalni sekretar:

Analizom sadržaja na društvenim mrežama došli smo do osnovanih indicija da T.D., sin Stanislava Dukića, člana Državnog veća tužilaca i jednog od najmoćnijih tužilaca u državi, zloupotrebljava droge. Preko naloga na društvenim mrežama pod nazivom "Beli pacov", sam se identifikovao Dukičev sin, gde je saopštio svoje ime i prezime i čak i adresu stanovanja u Beogradu, gde se čini nespornim da se radi o njegovom ličnom profilu.

Ujedno, T.D. je objavljivao slike sa "džointom", gde se pohvalio kako je napravio "bukštuk", što je pežorativni naziv cigarete punenjene marihuanom i konstatovao da će "neki reći da je ilegalno". Takođe, u svojim objavama je saopštavao da se "napušio" i da "pati od fizičkih zavisnosti od crne bombe", što predstavlja opojne droge za unos intravenski, preko igle i šprica.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

Imajući u vidu činjenicu da je Stanislav Dukić član najvišeg državnog tela koje bira javne tužioce u Srbiji, kao i to da se radi o veoma moćnom javnom funkcioneru, disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca podneli smo prijavu kako bi se razjasnile okolnosti u vezi osnovane sumnje da je Dukićev sin zavisnik od droge i da ima kontakte o dilerima od kojih eventualno istu nabavlja. Takođe, treba imati u vidu i sumnju da tužilac Dukić, preko svojih kontakata, učestvuje u nabavci droge i štiti dilere, pa samim tim ovo treba tretirati kao pitanje od posebnog interesa za nacionalnu bezbednost.

Podsećam da je Dukić već bio u žiži javnosti zbog kontakata sa ljudima iz Bele knjige MUP-a, kao i to da je ovaj Savet već otkrio da je sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku u tuči povredio svog vršnjaka što je načelnik pokušao da zataška. Napominjem i to da će uskoro biti saopštene i činjenice vezane za zataškavanje vršnjačkog nasilja od strane jednog predsednika opštine, kao i informacije koje ukazuju na to da je sin jednog načelnika opštinske uprave u redovnoj policijskoj raciji bio uhvaćen kako konzumira opojne droge. 

I da zaključim, nosioci javnih funkcija najpre moraju da vode računa o onome što rade i oko ovog pitanja nema nikakvog kompromisa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading