NIJE PRVI PUT DA ME "HAPSE" PREKO MEDIJA! Doktor Kon bez pardona odgovorio na napade: Neprekidno sam u Srbiji, na istoj adresi!

Autor: espreso.rs, Republika

Vesti

22.04.2020

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, našao se na meti optužbi jednog dela javnosti koja je pozvala da doktor bude uhapšen. Povod je njegova izjava da očekuje da se ukine vanredno stanje čak i pre završetka epidemije koja vlada - korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug
Predrag Kon

Ovim povodom se oglasio i sam šef stručnog štaba na svom Fejsbuk profilu, gde je doktor inače veoma aktivan.

- Nije prvi put da me "hapse" preko medija. U stvarnom životu problemi nastaju kada počne "prozivka"... Savetovano mi je nakon prethodne pandemije 2009/2010 da 1) promenim adresu, 2) ne idem na posao jer "znaju" da će me tamo hapsiti, a bilo je i "savetovanje" u delu porodice da odem privremeno u inostranstvo - napisao je epidemiolog, a zatim je i dodao:

- Neprekidno sam u Srbiji, na istoj adresi, na istom poslu... potpuno spreman da odgovaram za sve što sam činio radeći svoj posao. U svojoj Srbiji do kraja svog života.

Ovo nije prvi put da izjave doktora Predraga Kona javnost ne odobrava, stoga je pre nekoliko dana odlučio i da da ostavku.

On je najavio mogućnost da se povuče iz stručnog tima, a razlog su kritike koje je pretrpeo nakon što je objavljena informacija da je korona virus zarazio veliki broj ljudi u Gerontološkom centru u Nišu.

- Koliko vodim po fejsbuku, glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se povučem zbog toga i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne umem i ne znam. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu. Vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje. Sve najbolje - napisao je doktor i Šef stručnog štaba Predrag Kon tada.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading