(VIDEO) U Srbiji 7.114 zaraženo koronom, ukupno preminulo 134 osobe! Mere neće biti menjane naredne dve nedelje

Autor:

Vesti

22.04.2020

13:00 >> 13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konferencija za novinare posvećena koronavirusu počela je u 15 časova.

Na konferenciji se iznose najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom u Srbiji, eventualnim smrtnim slučajevima, broju oporavljenih, kao i ostali statistički podaci sa geografskim i demografskim presekom.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 3.281 osoba od kojih je 224 pozitivno. Hospitalizovano je 3.266 pacijenta, a na respiratoru je ukupno 103 pacijent. Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 48.636 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. U poslednja 24 časa preminulo je još 4 osobe, 3 muškarca i 1 žena. Ukupno preminulo 134 osobe od početka epidemije. Izlečeno je 1025 osoba. U domovima za stare obolelo je ukupno 493 korisnika i 111 zaposlenih. Od početka epidemije vrlo mali broj pacijenata je preminuo od korone, a da nije imao druga oboljenja.

Sve manje novozaraženih

U Srbiji je sve manje novih obolelih od koronavirusa, a broj pozitivnih polako, ali stabilno pada, rekao je danas direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović ali i ukazao da to ne znači da je vreme za opuštanje.

Podaci za današnji dan su dosta dobri, što govori da mere i napori koji su preduzeti daju rezultate, istakao je Stevanović.

- Ipak, ni u kom slučaju ne smemo da se zavaramo i da pomislimo da je posao završen i da se epidemija završila. Uspeli smo da je stavimo pod kontrolu, ali će biti potreban određeni vremenski period da se održe ovakvi rezultati - dodao je.

Stevanović ističe da smo uspeli da zadržimo stvar pod kontrolom, ali da nam je i dalje potreban veliki oprez i poštovanje svih mera kako bi se ovaj trend održao.

- Ova stvar još uvek nije rešena, niti može biti rešena ako se ne budemo pridržavali propisanih mera - nadovezao se ministar Zlatibor Lončar.

Oprez neophodan bez obzira na mere

- Treba da se naviknemo da živimo sa koronavirusom. Virus je tu, oko nas. Moramo da držimo socijalnu distancu, bez obzira na mere. Nosićemo maske u zatvorenom prostoru. U svakoj apoteci u Srbiji možete da ih nabavite - kaže Lončar.

Ne treba očekivati dodatno opuštanje mera u naredne dve nedelje.

U dečijoj bolnici se nalazi ukupno oko tridesetoro dece, od čega su troje bebe. Svi su dobro, imaju blagu kliničku sliku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading