Zaštitnik pokrenuo kontrolu rada MUP-a zbog snimka policajca koji udara muškarca

Autor: RTS

Vesti

16.04.2020

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa video-snimkom na kojem se vidi policajac kako šamara privedenog građanina, saopšteno je iz njegove službe.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić u dopisu Ministarstvu unutrašnjih poslova navodi da je postupak kontrole rada MUP-a pokrenuo na sopstvenu inicijativu.

- Obaveštavamo Vas da je Zaštitnik građana, na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja i video-snimka na kome se vidi kako policijski službenik šamara lice koje se nalazi na zadnjem sedištu automobila, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova - navodi se u dopisu.

Zaštitnik traži da u roku od 15 dana dobije detaljne informacije o događaju, ko je policijski službenik i iz koje stanice, kao i izveštaj o pomenutom događaju i lekarski izveštaj. 

- U ovoj fazi postupka, koja je rukovođena principom efikasnosti u zaštiti prava građana, potrebno je da nam u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta dostavite detaljne informacije o navedenom događaju, a posebno informaciju o tome koji policijski službenik je učestvovao u ovom događaju i iz koje policijske stanice, kao i da nam dostavite svu relevantnu dokumentaciju o ovom događaju uključujući i izveštaj o primeni policijskih ovlašćenja i lekarski izveštaj koji je sačinjen nakon obavljenog lekarskog pregleda -navodi se u dopisu koji je objavljen na sajtu Zaštitnika.

Dodaju da očekuju blagovremen i potpun odgovor.

- S obzirom na to da je o ovom događaju obavešten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, molimo da o preduzetim radnjama i ishodu predmetnog postupka obavestite Zaštitnika građana - zaključuje se u dopisu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading