(FOTO) OVO SU SRPSKI PLAĆENICI U RUSKOJ PARAVOJSCI!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

12.10.2017

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) je objavila prve podatke o Srbima u Vagnaru, kako je Ukrajinci nazivaju - ruskoj plaćeničkoj vojsci koja ratuje u Donbasu.

RepublikaFoto: SBU/screenshot
Šestorica Srba koji ratuju u Donbasu

Objavljene su informacije o šestorici Srba, a kako je saopšteno to je samo početak.

To su A. M. (25), rodom iz Valjeva, D. M. (49) iz Šapca, D. L. (38) iz Tuzle (BiH), Z. P. (26) iz Valjeva, N. S. (44) iz Doboja (BiH) i D. S. (37) iz Banovića (BiH).

Ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič za "Blic" je rekao da u Donbasu ratuje oko 300 Srba.

- Meni kao ambasadoru je veoma žao da takav veliki broj Srba ratuje protiv Ukrajinaca koji vama nisu ništa loše nikad učinili. Ipak ne verujem da čak i ovaj broj reprezentuje čitav srpski narod - rekao je ambasador.

Vasilij Hritsak, šef SBU rekao je da je služba svesna velikog broj stranih plaćenika umešanih u ratne zločine koje sprovodi Vagnar.

SBU, na čijem su sajtu objavljeni potpuni podaci o plaćenicima, se nada da će objavljene slike i informacije pomoći da budu privedeni.

I Radomir Počuča, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj televizije Pink, učestvovao je u sukobima u Ukrajini kao borac na proruskoj strani. Mediji su pisali i da je po okončanju borbi boravio u Moskvi.

Nagodio se sa tužilaštvom da prizna krivicu zbog učešća u sukobu u Ukrajini i za to priznanje dobio je kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading