Republički javni tužilac na godišnjem sastanku Mreže generalnih tužilaca EU

Autor:

Vesti

12.10.2017

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac učestvuje na desetom sastanku Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred vrhovnim sudovima država članica Evropske unije, koji se održava od 11. do 13. oktobra 2017. godine u Dablinu, u Irskoj, po pozivu direktora javnog tužilaštva Irske Kler Loftus, predsedavajuće Mrežom generalnih tužilaca EU u 2017. godini.

RepublikaFoto: Promo foto
Zagorka Dolovac (desno) sa Kler Loftus

Ovogodišnjem sastanku Mreže generalnih tužilaca prisustvuju generalni tužioci i predstavnici tužilaštava iz 28 evropskih zemalja, kao i predstavnici Evrodžasta, Evropskog suda za ljudska prava i Evropskog suda pravde.

Na ovom sastanku predstavljeni su stavovi Evropske komisije u oblasti krivičnog prava, najnoviji razvoj prakse Evropskog suda za ljudska prava i Evropskog suda pravde i razgovarano je na teme: zaštita podataka, zaštita od terorizma, Evropski istražni nalog i Evropsko javno tužilaštvo.

Učešćem u radu Mreže generalnih tužilaca Evropske unije Republičko javnog tužilaštvo Republike Srbije nastavlja da jača međunarodnu pravosudnu saradnju, kao pouzdan partner evropskim tužilaštvima u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading