(FOTO) SRBIJA dva dana bila glavna vest u TURSKIM MEDIJIMA!

Autor: Tanjug

Vesti

12.10.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je Srbija dva dana vest u turskim medijima, što je dvostruko važno zbog investitora i turista

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Turski mediji dva dana pišu o Erdoganovoj poseti Srbiji: Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić

Proširivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, ali i odlične odnose predsednika Vučića i Erdogana, kako kaže, domaći privrednici ne bi smeli da propuste.

- To je šansa koja se ne sme propustiti - rekao je Ljajić za RTS povodom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i potpisivanja 16 sporazuma o saradnji. 

On je rekao da su realna očekivanja Razvojne agencije da će nakon potpisanih brojnih sporazuma i najave dolaska turskih investitora biti otvoreno 4.000 radnih mesta. 

On je rekao i da nema zemlje koja ne želi da uspostavi saradnju sa Turskom koja ima 80 miliona stanovnika. "Radi se o ogromnom vrlo zahvalnom tržištu i ko bi mogao sebi da dozvoli takav luksuz da zanemari takve potencijale", kazao je Ljajić. 

Govoreći o proširenom Sporazumu o slobodnoj trgovini, on je rekao da će razmena Srbije i Turske biti ove godine blizu milijarde evra, da je prošle godine bila 850 miliona evra. 

Upitan da li će biti dovoljno junećeg mesa za izvoz u Tursku jer je potpisan sporazum za izvoz pet tona, on je rekao da Srbija već ima 6.000 tona goveđeg mesa viška za izvoz i da je interes naših proizvođača da više ulažu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Dusan

12.10.2017 13:03

Normalno je da Srbija bude vest u Turskoj jer je Erdogan veoma zadovoljan Srbijom i ljudima koji su ih docekali veoma gostoprimljivo .

jeca

12.10.2017 13:07

Srbija je svuda glavna vest ovih dana.

Boško J

12.10.2017 13:07

Poseta Erdogana Srbiji je značajna i za Srbiju i za Tursku.

Mirko

12.10.2017 13:12

Ovo mi miriše na neki savez između Rusije,Turke,Srbije i još nekih zemlaja,što ne bi bila tako loša stvar,za mir u regionu,pre svega