(FOTO) Palma: Skupština grada Jagodina obezbedila preko donatora 3.300 Uskršnjih paketa!

Autor: Republika

Vesti

14.04.2020

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je danas da je grad Jagodina, preko donatora i sponzora, obezbedio sredstva da 3.300 građana Jagodine, danas i sredu, dobiju Uskršnje pakete, kako bi mogli da dočekaju ova veliki hrišćanski praznik kao nekada.

Foto: Grad Jagodina
Dragan Marković Palma

Kriterijum za dodelu paketa, preko Centra za socijalni rad grada Jagodina, jesu lica sa malim primanjima, oni koji su bolesni, koji imaju preko 65 godina, oni koji su se javljali na telefone kol centra. Ti građani imaju dva problema. Zbog vanrednog stanja ne mogu da izlaze iz svojih kuća plus imaju mala primanja.

Većina ovih građana, od početka vanrednog stanja, već su od grada Jagodine dobili prehrambene pakete i pakete sa kućnom hemijom. Kol centru su se javljale i porodice sa 3 i više deteta, koje su takođe sa malim primanjima i njima će biti podeljeni paketi.

Ovaj Uskršnji paket je do sada najveći paket u kome će se nalaziti 4 konzerve gotovih jela, 20 jaja, 5 kesica sa farbom za jaja, pakovanje od 5 kobasica, 100 grama kafe, 1 kg šećera, Vegeta, 1 kg soli, pakovanje saveta, 2 hleba, 4 kesice instant supe i nedeljne novine Novi Put.

Više od 100 volontera i 26 automobila angažovano je u pripremi i distribuciji paketa, koje će se danas dostavljati porodicama u jagodinskim selima a u sredu porodicama u gradu.

Sva sredstva za ove pakete su obezbeđena od donatora i nijedan dinar nije izdvojen iz budžeta grada Jagodina.

Predsednik Marković je na kraju povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa poručio građanima Srbije da poštuju pravila vanrednog stanja i da je siguran da ćemo Korona virus ispratiti u jednom pravcu da se nikada više ne vrati, ne samo u Srbiju, već u čitavom svetu i čestitao im Uskrs tradicionalnim pozdravom Hristos Vaskrese - Vaistinu Vaskrese!

PALMA JEDAN OD DONATORA ZA USKRŠNJE PAKETE

Među donatorima koji su pomogli da se obezbede sredstva za Uskršnje pakete koji će se deliti građanima Jagodine nalaze se i Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina koji je donirao 100.000 dinara, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, koji je donirao 80.000 dinara, Nikola Radosavljević odbornik 80.000 dinara, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga koji je donirao 50.000 dinara. Među brojnim donatorima je i Servet Ramadani vlasnik poznate jagodinske poslastičarnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading