Vesić: Honorarnim umetnicima biće isplaćeni honorari

Autor: Tanjug

Vesti

11.04.2020

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od problema koji se pojavio tokom vanrednog stanja su i honorari za umetnike koji su honorarno zaposleni u ustanovama kulture čiji je osnivač grad Beograd, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, doneta je odluka da se njima isplate honorari.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

- To nisu umetnici koji su stalno zaposleni, već honorarni saradnici koji su sarađivali sa ustanovama kulture čiji je osnivač grad Beograd koje sada ne rade i nemaju prihode od karata, pa imaju problem da isplate tu vrstu honorara - rekao je Vesić za Tanjug.

Istakao je da je Grad doneo odluku da omogući da se tim ljudima isplate honorari i pojasnio da će novac za to biti obezbeđen tako što ove godine neće biti konkursa za kulturu, koji se inače organizuje svake godine.

- Smatrali smo da je primerenije da taj novac iskoristimo da isplatimo honorare ljudima koji rade u kulturi, a koji nisu zaposleni za stalno - rekao je Vesić.

Dodao je da se trenutno, zajedno sa gradskim ustanovama kulture, radi na pravljenju spiska kako bi se tačno utvrdilo koji su umetnici u tim ustanovama angažovani honorarno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading