(VIDEO) Vučić u Nišu: Srbija je uz vas!

Autor: Republika

Vesti

10.04.2020

09:12 >> 09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u posetu Nišu i tom prilikom uručio građanima tog grada respiratore i medicinsku opremu, a nakon čega je počeo obraćanje javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Branislav Tiodorović, Aleksandar Vučić i Zlatibor Lončar

- Srbija je uz vas! Neprestano šaljemo pomoć u medicinskoj opremi i nastavićemo to da činimo. Ne samo za Niš, već i za Leskovac, Vranje i sve okruge u ovom delu Srbije - rekao je Vučić.

- Niš i okruženje su od početka bili na jakom udaru neprijatelja zvanog koronavirus. Nišlije su, uprkos žrtvama, uspele da se odupru tom neprijatelju. Siguran sam da će odgovornošću uspeti da pobede.

Zbog eksponencijalnog rasta, odlučeno je da bolnicu u Leskovcu pretvorimo u kovid bolnicu.

- Danas će biti testirano više od 2.000 ljudi, a biće i 3.000 i 5.000 testiranih po danu. Bolnički kapaciteti su nam na izmaku - rekao je Vučić.

 

- Ovde je uvek bio junački narod!" - napisao je redsednik Vučić na Instagramu nakon što je uručio u Nišu veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme.

- Junačkom Nišu, jugu Srbije, našem narodu želim dobro zdravlje i da se zajedno izborimo sa ovim zlom -napisao je Vučić na Instagramu nakon posete Nišu.

Podsećamo, u Niš je dopremljen veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme. Predsednika su u Nišu dočekali gradonačelnik Darko Bulatović, član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović i direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Vučić je istakao da sa danas dopremljenom pomoći ima dovoljno opreme za ceo jug Srbije, "da se pokrije".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Vlaki

10.04.2020 09:25

Nas predsednik radi neumorno kako bi svaka bolnica u Srbiji imala neophodnu opremu u borbi protiv COVID 19!

miloš

10.04.2020 09:26

Vučić pred Nišlijama.

Tija

10.04.2020 09:38

Dopremljena medicinska oprema je odgvornost drzave da obezbedi i da se Niš ukoliko se situacija pogorša, spremno dočeka !

bora

10.04.2020 09:50

Uvek bila i biće.