Đorđević reagovao na gnusne laži Borka Stefanovića: Vlada Srbije štiti svakog radnika

Autor: Republika

Vesti

09.04.2020

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom neistinitih navoda koje je u javnost izneo zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, a odnose se na to da „Vlada Srbije ne štiti radnike i njihova prava“ i da, kako je naveo, „ćuti na njihovo maltretiranje“, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je to samo još jedna u nizu gnusnih izmišljotina opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Đorđević

Ove laži, kako je naveo ministar, Stefanović je zaključio na osnovu još jedne neistine, a to je da je kineska kompanija „ Zi Djin Bor Kuper“ , kako je naveo, donela odluku da će svaki radnik koji oboli od korone "zato što nije poštovao mere zaštite" dobiti otkaz.

Kako je Đorđević istakao, vlasnik hotela sa Borskog jezera, u skladu sa zakonom, određeni broj ljudi premestio je u rudnik, ali ne da obavljaju poslove kopanja rude, već slične poslove koje su radili i u hotelu i dodao da na to ima potpuno pravo. Kako je naveo, za rad rudnika nadležna je rudarska inspekcija.

- Vlada Republike Srbije izdala je upozorenje da će svi građani koji ne poštuju preporuke Vlade Srbije, Kriznog štaba za vanredne situacije i Ministarstva zdralja snositi određene posledice. Svim poslodavcima upućene su jasne smernice i obaveze koje moraju da ispoštuju u vreme vanrednog stanja, a sve u cilju bolje zaštite svih radnika i obezbeđivanja njihovih prava - rekao je ministar i dodao da nadležne inspekcije kontinuirano sprovode kontrole na teritoriji cele Srbije.

Đorđević je istakao da ova Vlada neće dozvoliti da bilo ko radi mimo zakona.

- Reagujemo uvek kada je to potrebno i ne čekamo da nam kaže da treba da reagujemo neko poput Stefanovića, čije vreme karakterišu neuspele privatijacije, krađe i otpuštanja. Verujem da je Stefanović prilikom iznošenja ovih gnusnih laži pošao od toga kako bi on radio, odnosno kako se u njegovo vreme radilo, i to valjda govori sve o njima - zaključio je ministar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading