(FOTO) Za RTS Kosovo nije Srbija: Tokom Dnevnika emitovana sramna ilustracija!

Autor:

Vesti

09.04.2020

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio-televizija Srbije (RTS) je u svom programu prikazala mapu Srbije bez Kosova i Metohije, i to baš na dan početka Bitke na Košarama 1999. godine.

Foto: facebook.com/Goranci verni Srbiji / Goranci verne Srbiji

Naime, u Dnevniku 2, koji se emituje u udarnom terminu u 19:31, reprodukovan je prilog o situaciji sa koronavirusom u Srbiji. Tom prilikom kao ilustracija korišćena je karta Srbije prekrivena hiruškom maskom.

Ono što je sporno na spomenutoj ilustraciji je izostavljanje Kosova i Metohije. 

Podsetimo, prošle godine je u Jutarnjem programu jednom od anketiranih građana blurovana mapa KiM sa natpisom "Nema predaje" na majici. RTS se nakon tog skandala izvinio i saopštio da je u pitanju bila greška urednika.

Postavlja se pitanje da li je i ovaj debakl izazvan na isti način ili je stvar u uređivačkoj politici ove televizije.

Komandant Đurković: Nema veće uvrede za nas koji smo preživeli pakao

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ljubinko Đurković

Koalicija "Za kraljevinu Srbiju" zatražila je danas da se utvrdi odgovornost na Radio-televiziji Srbije (RTS) zbog ovog sramnog propusta.

– Kao komandant junaka sa Košara, baš na godišnjicu početka bitke, zahtevam da se pronađu odgovorni na RTS, koji su odobrili da se juče objavi mapa Srbije bez Kosova i Metohije, i to u Dnevniku 2, u udarnom terminu u 19:31 koji su gledali milioni ljudi. Nema veće uvrede za nas koji smo preživeli pakao da bi odbanili naš narod, svetinje i otadžbinu, a naročito za porodice poginulih, od ove koju je RTS učinio. Razumeo bih da su to objavili mediji zemalja koje su nas napale te 1999. godine i kasnije priznale Kosovo, ali da to nacionalna televizija Srbije učini, to ne razumem – izjavio je Ljubinko Đurković, komadant sa Košara i prvi na listi Koalicije "ZA KRALJEVINU SRBIJU".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Stršljen

09.04.2020 13:05

Zlo od tv,jer služi svakom režimu na vlasti što dobro znamo,vidimo,čujemo,a oni to dokazuju.Prema tome RTS treba što pre staviti agenciji za privatizaciju pa neka se snalaze kao i svi na tržištu,a ne da primaju debele plate koje im narid srbije plaća.Sram ih bilo i njihovog novinarstva.

Odgovori 10 0
Lune

09.04.2020 13:30

Na RTS je opšti haos. Pitam se odakle im takva mapa. Da li tamo rade nepismeni ljudi? Raspustite neradnike!

rstd

24.04.2020 21:24

Potpuno normalno bi bilo podneti krivicnu prijavu jer je Kosovo i Metohija i po zakonu i po Ustavu dio R.Srbije. E sada da li ima postenih advokata i udruzenja gradjana da to malo poguraju vreme ce pokazati