Korona zakačila državnog sekretara i saradnicu Siniše Malog

Autor:

Vesti

07.04.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđeno je da je još jedan državni sekretar oboleo od koronavirusa. Nakon što je preminuo Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu državne sredine, potvrđeno je da je oboleo njegov kolega, takođe državni sekretar, s kojim je delio sekretaricu, Dragan Jeremić.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Matija sa VMO
Vlada Srbije

Jeremić je juče za Srpski telegraf potvrdio da je njegov test na koronavirus bio pozitivan. Kako kaže, najgore je ostalo za njim, mnogo se bolje oseća nego na početku, kada je ispoljavao simptome.

- Sada nemam temperaturu, već nekoliko dana je tako. Lečim se normalno i primam terapiju. Ovih dana uslediće ponovne kontrole, vadiće mi krv kako bi je analizirali, a u sredu će mi ponovo uraditi rendgen pluća. Doktori redovno prate moje stanje - rekao nam je Jeremić.

Ovaj državni sekretar imao je blaže simptome koronavirusa, nižu temperaturu (nešto malo preko 37 stepeni) i kašalj, to ga je, kako kaže, navelo da proveri kliničku sliku. Budući da je iz Valjeva, koje je bilo jedno od žarišta koronavirusa, pretpostavke su da je zaražen u rodnom gradu.

Takođe, potvrđeno je da je zaražena i državna sekretarka Ministarstva finansija i jedna od najbližih saradnica ministra Siniše Malog - Jelena Tanasković. Ona ima izuzetno lake simptome koronavirusa i oseća se dobro.

Tanaskovićeva je, nakon uvođenja vanrednog stanja, upućena na rad od kuće, kao i većina zaposlenih u Ministarstvu finansija, tako da ne postoji opasnost da je zarazila još nekog u ministarstvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Biljana

07.04.2020 08:09

Koronavirus napada sve ljude, na svu sreću ljdi su shvatili da nema šale sa nevidljivim neprijateljem. Čim oste da ima promena savest proradi pa se sami prijavljuju kod lekara. Sva je sreća što smo shvatili da nema nikakve sramote da kžemo da smo bolesni.

milica

07.04.2020 08:13

Korona ne bira, ovo je strašno!!

RELJA

07.04.2020 08:14

VIRUS NE BIRA KOGA NAPADA, NIKO NIJE POSTEDJEN, STO ZNACI DA SVI MORAMO BITI OBAZRIVIJI I DA SE CUVAMO

Jeca

07.04.2020 08:23

Ljudi, neka vam je Bog na pomoci