Đilasova mašinerija laži! Iz izolacije pljuje po državi i poziva na anarhiju

Autor:

Vesti

07.04.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju, po ko zna koji put je bahato demonstrirao licemerje, ali sada opasno ugrožavajući život ljudi. On je iz kućne izolacije, gde sebe štiti od koronavirusa, pozivao praktično na anarhiju, kritikujući mere države i gazeći preporuke struke da građani smanje kretanje i ostanu kod kuće da bi sačuvali zdravlje.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

Naime, u emisiji "Utisak nedelje", u koju se uključio preko Skajpa, Đilas je kazao da nema razloga za strah i paniku zbog koronavirusa, te da to nije neki šišmiš koji vreba iza ćoška, kao i da njegov inženjerski mozak ne može da razume zašto se penzionerima zabranjuje kretanje.

Ono što očigledno može da razume jeste mašinerija širenja laži, te je odmah potom bez zadrške pogazio mišljenja lekara širom sveta, koji upozoravaju da su stariji najugroženiji od KOVID-19. Uz pljuvačinu po državi, šef opozicije je potom sebi uzeo za pravo da rizikuje živote najstarijih sugrađana pozivajući da slobodno šetaju.

- Svi znamo da je to dobro za zdravlje. Ako poštuju pravila, nema opasnosti. Ne postoji objašnjenje zašto ljudi ne bi prošetali - kazao je Đilas.

UDAR NA KINU

Šefu dela opozicije smeta i što Kina pomaže Srbiji, iako ceo svet primenjuje njihova iskustva, s obzirom na to da Kina jedina država koja je dosad pobedila ovu pošast. Sve je to Đilas bez pardona omalovažio, smatrajući da treba polemisati da li je kineski model borbe protiv virusa baš najbolji. Za razliku od Đilasa, Vučiću i državnom vrhu Srbije su, inače, svetski lideri čestitali na načinu borbe protiv virusa korona - uspeva da nabavi medicinsku pomoć, što ne polazi za rukom ni moćnijim državama, kao i na organizovanosti državnih i stručnih službi.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže za Srpski telegraf da je "dotični još jednom pokazao kakav je i šta su mu namere":

- Ne gledam te emisije jer štete mentalnom zdravlju i higijeni, ali mogu da zamislim kako je to izgledalo. Ušuškan u svojoj dnevnoj sobi, u svom luksuznom domu, samo jednoj od mnogih nekretnina u čije temelje su uzidane pare građana Srbije, žuta tajkunska lopovčina Đilas pljuje sopstveni narod, poziva penzionere da se samoubiju, sa gađenjem priča o državnim merama za oporavak ekonomije jer šta je njemu 100 evra?! Valjda bahati politički tajkun toliko "zavrne" za turu kafe za sebe i nekoliko drugara. A sad mu je muka što ne može da "otpada" po kafićima jer država sankcioniše sve koji se ne pridržavaju mera borbe protiv korone.

REAKCIJE

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Krstić

Vrlo štetno, ružno i neodgovorno ponašanje. Od samog početka epidemije Đilas se ponaša kao da mu je epidemija saveznik za rušenje Vučića, a ne da je to boleština koja ne bira ljude po partijskoj boji, kojoj se zbog toga moramo svi zajedno suprotstaviti ostavljajući političke razlike za vreme posle

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

Kada čujem kako Đilas iz svog stana, koristeći Skajp, priča kako je mera samodistanciranja bila možda dobra u Kini, ali "eto u Srbiji bi bilo lepo da svi šetaju", jasno je da taj čovek ne koristi uopšte mozak, čak ni onaj inženjerski mozak kojim se hvali. Ali pošto Đilas nije samo licemer, već i kukavica, na kraju tog suludog poziva on kaže da ne zna da li je to najbolje, ali eto tako mu se čini. Koliko će to života da košta, njemu je nevažno. On sedi siguran u svom stanu

Neka ga, dodaje Vučević, tu gde je - neka sedi, tvituje, gostuje, pljuje, mrzi...

- Dok on "otpada" na sigurnom, predsednik Vučić obilazi najugroženija područja Srbije, bori se za svaki život, za zdravlje građana... Bori se i za svaki respirator, i za to da svaki zdravstveni radnik ima zaštitnu opremu, da imamo dovoljno lekova i kvasca i brašna... da ne moraju građani ni o čemu da brinu u ovoj teškoj situaciji, osim o tome da se pridržavaju mera kako bi sačuvali zdravlje. To je najvažnije - zdravlje i životi svakog građanina Srbije! Za to se mi borimo. I pobedićemo! A pustite Đilasa. Kome je on bitan?!

Vučević: Ušuškan u luksuzu, žuta tajkunska lopovčina Đilas pljuje narod, poziva penzionere da se samoubiju

Đilas očigledno pokušava, prema mišljenju Predraga Rajića iz Centra za društvenu stabilnost, da iskoristi svetsku pandemiju za obračun sa predsednikom Vučićem i to u momentu kada nam je sabornost najpotrebnija.

- Đilasovi pozivi na izlazak penzionera u šetnju su opasni i kontraproduktivni jer su direktno suprotstavljeni stavovima struke. Takvo ponašanje je krajnje neodgovorno. Bilo bi bolje da Đilas deo svog velikog bogatstva izdvoji za kupovinu respiratora i medicinske opreme umesto što konstantno gura državi klipove u točkove - navodi Rajić

Milion penzionera na ulicama, pet puta gore od Vuhana

Predsednik Aleksandar Vučić juče je pozvao građane i posebno penzionere da slušaju državne organe i struku i poštuju mere Vlade Srbije.

- Zamislite da više od milion penzionera u sat vremena izađe na ulice. Zamislite u šta bi se to pretvorilo, to ne bi bio Vuhan, Italija ili Španija, već jedinstven slučaj u svetu, ti svi slučajevi, plus Njujork, pa puta pet - upozorio je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Upitan da prokomentariše Đilasovu izjavu da nema razloga za strah i paniku kad je reč o koronavirusu i da ne razume zašto penzioneri uopšte ne mogu da izlaze, Vučić je rekao:

- Video sam i slušao i gore stvari ovih dana i na to ću tek da odgovorim, danas nije vreme za to, već da se borimo za živote ljudi, za respiratore, za maske...

Ponovio je da ne želi da ulazi u političke rasprave i da će, što se politike tiče, "biti dana za megdana".

- Odgovornost predsednika republike je, složićete se, mnogo veća od odgovornosti onih koji to nikad neće biti - poručio je šef države.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
milan306

07.04.2020 06:10

Još jednom je pokazao da mrzi svoj narod i svoju zemlju.Strašno!

Ivica

07.04.2020 06:15

Da pljuje ume,a gde je Đilasova pomoć,donacija ili bilo šta da pomogne narodu u ovim trenucima,sve to narod vidi i zna

zikamilan

07.04.2020 06:20

Dzaba koriste i ovo vandredno stanje da bi sirili lazi,narod nije ovca za sisanje i vidi ko se bori za njih,a ko sedi u mislju rupu i ukljucuje se u emisije putem skaypa.

Jana

07.04.2020 06:27

Mnogo je Đilas pametan,sakrio se u mišju rupu,a narod poziva da se izloži opasnosti od zaraze,eto koliko mu je stalo do naroda.