Ćuprija i dalje žarište korone: Zaražene 72 osobe, zatvoreno ORL odeljenje!

Autor: Republika

Vesti

05.04.2020

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedenik opštine i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije Ninoslav Erić izjavio je danas da su u tom gradu na koronavirus pozitivne 72 osobe, a 17 je novoobolelih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Povećanje zaraženih je rezultat povećanog broja uzetih uzoraka - ocenio je Erić u izjavi za lokalnu TV "Pomoravlje" u Ćupriji.

On je za danas najavio dolazak jedinice za borbu protiv korone Ruske Federacije, koja boravi u Srbiji, sa tehnikom i opremom za dezinfekciju Opšte bolnice i Doma zdravlja, sa ekipom ruskih lekara specijalista infektologa, virusologa koji će pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Erić je naveo da je do sada u Pomoravskom okrugu na koronavirus pozitivno 120 osoba: u Ćupriji 72, Jagodini 20, Paraćinu 19, Svilajncu pet i po dvoje u Despotovcu i Rekovcu.

Vršilac dužnosti direktora opšte bolnice u Ćupriji Ivan Milojević je, za isti medij izjavio da je "osoblje Odeljenja Otorinolaringologije (ORL) stavljeno u izolaciju".

- Svi lekari i većina medicinskih sestara - tehničara su u kućnoj izolaciji, pa je stoga i zatvoren hospitalni deo ORL - objasnio je Milojević.

On je istakao da će se pregledi osoba sa bolestima uha, grla i nosa iz Ćuprije "obavljati na Odeljenju ORL Opšte bolnice u Jagodini, a tretiranje povreda će raditi maksilofacijalna hirurgija u Ćupriji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading