VIŠE OD 100 ZARAŽENIH POBEDILO KORONU: Pokrajinski sekretar Gojković saopštio dobre vesti

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2020

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je u večerašnjem televzijskom gostovanju da je do sada u Srbiji ozdravilo više od 100 zaraženih korona virusom, te da deo pacijenata kod kojih je potvrđen Kovid-19 čeka potvrdu drugog negativnog nalaza.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Gojković

On je rekao i da zdravstveni sistem pruža usluge i van zbrinjavanja zaraženih korona virusom, te da ljudi imaju i zdravstvene probleme koji nisu u vezi sa epidemijom.

Ujedno, podsetio je na veliku istinu da život ide dalje, navodeći i podatak da se u protekla 24 časa u porodilištima u dva srpska grada rodilo 50 beba.

- Pući će nekom slepo crevo, neko će imati infarkt srca, porodilišta rade... - naveo je sa osmehom dodajući da život svakako teče, te da su iz novosadskog porodilišta u protekla 24 časa stigle lepe vesti o 15 rođenih beba, a iz Beograda još 35.

Opominje da je zbog odabira pravog načina pružanja zdravstvene usluge neophodno da pacijenti veruju lekarima, te da budu iskreni u opisu svog stanja, ali i kontakata sa eventualno obolelima.

Za spomenuta 24 protekla časa u Srbiji je bilo 148 novih potvrđenih slučajeva zaraze i pet smrtnih slučajeva, svih pet kod muškaraca sa pratećim zdravstvenim problemima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading