NOVINARKA NOVE POKUŠALA DA ISPROVOCIRA PREDSEDNIKA: Evo kako joj je Vučić odgovorio!

Autor: Republika

Vesti

02.04.2020

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka portala Nova pokušala je da isprovocira predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Novinarka je, naime, predsednika upitala šta se promenilo od sinoć pa je Ana Lalić, novinarka Nove puštena iz pritvora, na šta je predsednik primetio da je tražio od vlade da omogući potpunu slobodu informisanja, jer je, kako je naveom, lakše trudom nego na bilo koji represivan način braniti se od neodgovornosti i lažnih vesti, koje su krivično delo i po Krvičnom zakonu.

- Ana se nije slagala sa mojim mišljenjem i rekla je da je to notorna laž. Naš Klinički centar Vojvodine, to odeljenje, izgleda bukvalno fantastično u odnosu na bolnice u svetu. Imaju u magacinu da ne možete da prebrojite šta sve imaju. Sve smo obezbedili - objasnio je on.


Vučić je kazao da je to ono što ga zanima, a da je navedeni slučaj u nadležnosti tužilaštva i policije.

- Što se mene tiče, nikada nemam problem sa vama. Moj pristup je najbolji - na svaku neistinu sam u stanju da odgovorim istinom. Koliko god puta izmislite neistinu u stanju sam da pobedim činjenicama. Nečiji rad, trud I marljivost ne mogu da budu uništeni nekim lažnim tumačenjima - podvukao je on.

Takođe, novinarka je pokušala da predsednika isprovocira pitanjem zašto ne nosi rukavice, a Vučić je i na to imao odgovor

- Vi ste prvi pisali da SNS aktivisti imaju rukavice, a ostatak stanovništva nema. Sada vam ne odgovara što ja nemam rukavice. Vi to valjda po potrebi i kako vam odgovara. Ne brinite, imam rukavice, skoro sam ih skinuo i nisam se rukovao ni sa kim, niti sam ikog ugrozio. Što se tiče lažnih vesti, one su krivično delo po zakonu i u normalnim uslovima - odgovorio je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na pretnje koje su mu upućene.

- Nijedno novinarsko udruženje nije reagovalo. Pretili su mi, i još rekli stradaće ti Danilo, Milica i Vukan. Zaista ne razumem, šta su kome deca skrivila, a pogotovo Vukan koji je beba - kaže Vučić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
deki

02.04.2020 18:16

Ne razumem zasto u ovoj teskoj situaciji moraju da provociraju...

Uros

02.04.2020 18:28

Ana lalic i dalje ostaje u nadleznosti tuzilastva i policije, koji ce utvrditi njene motive i namere a KCV nastavlja sa svojim radom i brigom o pacijentima.

Joka

02.04.2020 19:41

Doktorka Kisic, ali i sve ostale zene bice zasticene od raznoradnih napada i drzava ih ni u ovom trenutku nece ostaviti na cedilu!

Ana

02.04.2020 20:26

Ovo nije videlo novinara daleko je ona od novinara.