Đurić: Broj oboleleih od koronavirusa ne raste u srpskim sredinama

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.03.2020

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Kosovu i Metohiji u većnski sprskim sredima danas nije bilo novoobolelih od korona virusa, tako da ih je i dalje troje, saopštio je direktor Kancelarjie Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić i dodao da u severnu Kosovsku Mitrovicu stižu epidemiolozi koje šalje Ministarstvo zdravlja Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Ti epidemiolozi će u Kliničko-bolničkom centru pomagati u organizaciji prijema pacijenta s lakšom kliničkom slikom, dok će pacijenti s težom za sada biti upućivani u kliničke centre u Kragujevcu i Nišu, poručio je Ðurić građanima KiM na Instagram profilu.

"Medicinski gasovi za naše bolnice dopremljeni na KiM", naveo je još Ðurić i dodao da je u Kosovsku Kamenicu stigla donacija od Udruženja humanih žena za izradu zaštitnih maski.

Direktor Kancelarije je još naveo da je u albanskim sredinama obolelo još tri osobe i da ih je sad ukupno 94.

U opisu 30. marta Ðurić navodi i da su volonteri nastavili obilazak ugroženih građana i uručivanje pomoći.

Dodaje da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površšina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije uvedenim u cilju suzbijanja virusa COVID-19.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading