Vlada Srbije donela nove mere: Produžena zabrana kretanja vikendom, samoizolacija će biti duža, nema više šetanja ljubimaca!

Autor: Republika

Vesti

28.03.2020

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve mere samoizolacije produžene sa 14 na 28 dana, a vikendom je zabrana kretanja od 15 časova, odlučeno je na današnjoj sednici Vlade Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Saopštenje Vlade prenosimo u celosti:

"Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja za za dane vikenda. Oni će subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do 5 časova ujutru. Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas..

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom COVID-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
saska

28.03.2020 14:43

ako, zaista je neophodno da se produzi policijski cas vikendom, jer tada ljudi najvise izlaze vani, idu u kupovinu i stvaraju se guzve, ovako cemo zastiti mnoge zivote i zdravlje nasih dragih sugradjana

Jeca

28.03.2020 14:50

Sve donete mere su oprabdane. Ljudski zivoti i zdravlje su prioritet, sve mere donete u cilju ocuvanja istih su potpuno opravdane.

Sujeverean tip

28.03.2020 15:00

Po meni bi trebalo udariti najstrozije mere odma u startu i zavrsiti sa ovim sto pre. Ovako postepeno nema efekta jer uvek ima onih koji krse pravila.

Miki

28.03.2020 15:29

Prava odluka ovo je još pre trebalo da bude donešeno. Mada ni sada nije kasno!