Berane pozvalo Vučića da im podeli respiratore

Autor: Mediji, Republika

Vesti

28.03.2020

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da direktno toj opštini donira respiratore koje je odbila da prihvati crnogorska vlada.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Šćekić je u obraćanju medijima naveo da "nije momenat za politička nadgornjavanja", jer "virus ne bira ni naciju ni veru ni političku partiju".

- U ovom trenutku su najbitniji životi i zdravlje naših građana, i niko ne sme da se nadgornjava na teret građana i zdravstvenog sistema. Molim sve da svoje političke pobude ostave po strani - kazao je Šćekić.

Vlada Crne Gore odbila je sinoć Vučićevu ponudu da Crnoj Gori pokloni pet respiratora, do koje je došlo nakon što su, po pisanju medija, na granici sa Srbijom konfiskovana tri respiratora koje je ranije poručio crnogorski Fond za zdravstvo.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović je u odgovoru na Vučićevu ponudu poručio predsedniku Srbije da se „fokusira na svoju državu, a da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržištima gdе ta roba neće biti oduzimana“.

Vučić je ponudio Crnoj Goru pet respiratora i saopštio da na taj način odgovara na "netačne informacije" da je Srbija konfiskovala respiratore poručene za potrebe crnogorskog zdravstva.

Mediji su ranije objavili da je crnogorskom Fondu za zdravstveno osiguranje iz kompanije "Farmont", od koje je naručeno pet respiratora, stigao dopis da tri aparata nisu mogla biti isporučena jer ih je Srbija "konfiskovala".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Milica

28.03.2020 13:12

U ovom trenutku su najbitniji životi i zdravlje građana, i niko ne sme da se nadgornjava na teret građana i zdravstvenog sistema. Molim sve da svoje političke pobude ostave po strani.

Odgovori 10 0
Vuk

28.03.2020 13:18

Ne misle svi kao Milogorci.

maxmix

28.03.2020 13:20

Sada kao nikada pre trebamo svi da budemo ujedinjeni i pomognemo jedni drugima u ovako teskim trenucima!!!

Sanja

28.03.2020 13:50

Mi smo uvek spremni da pomognema. Medjutim, neki narodi su preponosni i ne zele da prihvate pomoc i ako to kosta, gradjane, zivota.