VUČIĆ ODGOVORIO BILTU: Očigledno je naseo na lažnu vest

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2020

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan je o dešavanju sa visokim evropskim zvaničnikom Karlom Biltom koji je "prozvao" na tviteru Srbiju što nije napravila spektakl od pomoći Evropske unije koja je platila avion da se doveze donacija i kupljena oprema iz Kine za Srbiju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Vučić

- Poštujemo svaku pomoć i trudimo se da se zahvalimo svima. Istina je da je dolazila pomoć od Kine koju smo kupili. Nešto su nam poklonili, a nešto smo i kupili i hvala im na tome što su nam omogućili da kupimo. Koliko god novca ponudite, sada ne možete da kupite. Ako mora, snalazimo se na ovaj način, sa crnim fondovima, ispred nosa vam neko uzme 200 respiratora - rekao je šef države i nastavio u istom dahu:

- Video sam da su mnogi zbog toga što sam se zahvalio Kinezima za pomoć krenuli da me napadaju. Veoma poštujemo pomoć EU, ali je istina da je ovaj avion nosio kinesku robu koju smo većim delom platili, manji deo je bio kineska pomoć. Hvala EU što je platila taj transport. Taj avion je dočekala predsednica Vlade. Nikada se nisam bojao da kažem da je "car go". Sutra nam u jedan posle ponoći stiže avion iz Emirata, zahvaliću se i šeiku Muhamedu. Karl Bilt je očigledno naseo na lažnu vest. Ne mislim da opsujem ni Fabricija ni bilo koga. Ja sam kasno saznao da su sve zemlje slale kofere. Nama su devet respiratora oteli, koje smo već platili. Ako je takva utakmica, nećemo da se žalimo, ali nećete ni vi na nas da se žalite više. Nema problema, sad ćete da vidite da ćemo mi tu utakmicu da igramo "barabar" sa vama. EU je inače u teškoj i užasnoj situaciji, ja želim sve najbolje nama prijateljskim narodima - rekao je Vučić.

Na ovo se uključila i premijerka Ana Brnabić koja je dodala:

- Evo javite Biltu da sutra stiže avion iz Emirata. Pošto čovek očigledno vodi evidenciju kad ko šalje pomoć i koji avion sleće kod nas - rekla je ironično predsednica Vlade.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Hamama

27.03.2020 19:48

Smetaju im dobri odnosi sa Kinom i Rusijom i to je najveci problem. Ako ste dali pomoc, da li ste.. Hvala!

Hedona

27.03.2020 20:14

Katrl Bilt samo neka broji avione pomoći u Srbiji. Neka posmatra. Srbija je danas sa svima gradi dobre odnose.

Jelena

27.03.2020 21:02

Vucic je pre svega politicar i nece da odgovori na ovu provokaciju na pravi nacin Karlu Biltu, koji je osvedoceni srbomrzac jos iz doba sankcija i bombardovanja Srbije i koji je veoma dobro znao da EU jos nikome nije pomogla, pa ni Srbiji, ali sto je najgore ni Italij, i svoju clanicu je prepustila na milost i nemilost corona virusu.

zozon

28.03.2020 06:32

Karl Bilt jeste đubre i srbomrzac, ali je i istina da je Vučić, bez potrebe i u njegovom stilu, napravio cirkus sa dočekom aviona iz Kine.