NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Svi kockari gube sve!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2017

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni sindikat policije dao je saopštenje o Veljku Mijailoviću, za kojeg kažu da je najveći političar među policajcima koji nastavlja da obmanjuje pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Veljko Mijailović

Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

- Najveći političar među policajcima Veljko Mijailović nastavlja da obmanjuje pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Priča da se on i njegov Policijski sindikat Srbije bore za prava policajaca po ko zna koji put je pala na ispitu, pošto se na skupu, koji je organizovao u subotu, nije moglo čuti ništa o položaju policijskih službenika i njihovim stvarnim potrebama. Ponovo je pročitao politički pamflet, koji su mu verovatno sklopili isti oni političari koji su došli da ga podrže, a koji, dok su bili na vlasti, nisu učinili ništa da poprave položaj policajaca.

Ono što je nama odavno jasno, a sada verujemo i svim policajcima u Srbiji, Veljko Mijailović se ne bori za njihova prava, već samo svoje lične interese.

Verovatno se zato pravi da ne razume na šta je ministar dr Nebojša Stefanović mislio kada je govorio o “sindikalcu u vijetnamci”. Ako je to posledica pukog nerazumevanja, u šta iskreno sumnjamo, probaćemo da mu pojasnimo. Nije ministar mislio da „vijetnamku“ nosite na protestima zato što nemate novca, već zato što se folirate da nemate novca. Zato što time namerno pokušavate da stvorite sliku o sebi kao poštenom policajcu dovodeći u zabludu svoje kolege. Ali, na Vašu žalost, to ne prolazi. Jer, većina poštenih policajaca zna da, kada idete da trošite sindikalni novac po beogradskim kockarnicama, na sebi imate vrlo skupu firmiranu garderobu. Kada trošite novac od članarina policajaca, koji za to odvajaju od usta svoje dece, ne brinete previše o stajlingu. Važno vam je da dobro izgledate u tom “krem društvu” dok se okreće točak sreće. 

Verovatno svojim članovima, ali i ostalim policajcima u Srbiji, niste rekli kako ste izgradili vilu u kojoj živite? Koliko ste beše spratova sagradili? Dva ili tri? Teško je da ste to uspeli od plate, pošto to nijedan policajac koji pošteno radi svoj posao nije uspeo. Ne znam kako je onda vama pošlo za rukom? Možda ste uspešni neimar od sindikalnih para.

Da se Vi na protestima i drugim javnim nastupima gotovo nikad ne rukovodite istinom pokazaćemo na jednom vrlo proverljivom primeru.Stalno se predstavljate kao lider najvećeg sindikata u MUP-u koji, jedino prema vašoj računici, broji 15 hiljada članova. Jeste li zaboravili da je taj podatak vrlo lako proverljiv na osnovu jedinog validnog kriterijuma – plaćenih članarina koje se svakog meseca odbijaju od plata policajaca? Prava računica pokazuje da Policijski sindikat Srbije ima duplo manje članova, tačnije 7.462. Slagali ste, u maniru pravog kockara, ni manje ni više, nego duplo! Radi istinitog informisanja javnosti priložićemo i dokument, koji smo tražili na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, u kom se tačno vidi koliko članova ima PSS i kako vam, zbog političkog delovanja vođe, članstvo opada iz meseca u mesec. Ako ste tako nehajno slagali za ovu vrlo lako proverljivu stvar, gospodine Mijailoviću, šta li ste još slagali?

Međutim, ni većina tih policajaca koji vam još uvek plaćaju članarinu (verovatno neće još dugo) ne podržavaju vaše proteste. Jedva da ste skupili 200 policajaca na poslednjem političkom skupu. Ali to vas ne sprečava da ponavljate laži i govorite kako vas vlast sprečava da organizujete proteste sindikata i kako sve radi da na skupovima dođe što manje policijskih službenika. Vi i nekolicina vaših najbližih saradnika ne želite sebi da priznate činjenicu da je razlog slabog odziva na proteste činjenica da najveći broj policijskih službenika prepoznaje vaše laži i ne želi da svojim prisustvom pomogne da neistinu predstavljate kao istinu? 

Iznošenjem laži o nekakvim neosnovanim anonimnim prijavama, Mijailović samo pokušava da skrene pažnju sa činjenice da je više stotina hiljada dinara sindikalnih para, koje se prikupljaju kroz članarine poštenih policajaca, potrošio u kafanama sa svojim prijateljima. Gospodine Miijailoviću možete li da članovima svog sindikata pojasnite kakve ste bitne odluke doneli na sastancima u kafanama uz skupoceno meze i piće na koje ste, prema našim pouzdanim informacijama, do sada potrošili više od tri miliona dinara? Verujemo da vaše članove interesuje kako se troši njihov novac.

Na kraju, nejasno je po kojim to kriterijumima ocenjujete da je vaš poslednji skup prošao po najvećim svetskim standardima. Kojim najvećim svetskim standardima? Verovatno političkim, jer sa sindikalnim standardima nema nijednu dodirnu tačku? Time što ste okupili dosovsku opoziciju na skupu koji ste nazvali policijskim, samopotvrđujete da se vi policajcima i njihovoj dobrobiti uopšte ne bavite, već samo bežite u politiku, u nadi da će Vas to spasiti provere trošenja sindikalnog novca. Sigurni smo da neće. I ovom prilikom apelujemo na sve državne organe da se ispita gde odlazi pošteno zarađeni novac vrednih policajaca i kako vi koristite sindikalne kartice i račune. Verujemo da se tu štošta zanimljivog može pronaći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading