HAOS U SKUPŠTINI: Deo opozicije odbija da učestvuje u radu parlamenta

Autor: Tanjug

Vesti

09.10.2017

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicione poslaničke grupe Nova Srbija - Za spas Srbije i SDS-Narodni pokret Srbije odlučile su danas da ne učestvuju u radu parlamenta do kraja aktuelne sednice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Deo opozicije ne želi da učestvuje u radu parlamenta

Odluku su, kažu, doneli motivisani događajima u skupštinskoj sali tokom prošle nedelje kada je počela prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja, a za koje navode da su samo kulminacija loše atmosfere u Skupštini koja vlada od početka aktuelnog saziva.

Za to, po njima, najveću odgovornost snosi vladajuća većina i aktuelno sklupštinsko rukovodstvo.

Đrođe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije rekao je novinarima da su i poslanici drugih opozicionih poslaničkih grupa bili zainteresovani, ali da su, dok su se formulisali zahtevi, u međuvremenu ušli u skupštinsku salu.

U skupštinskoj sali na početku današnjeg rada od opozicije bili su poslanici D JB, SRS, DS S i poslanica Nove stranke Marinika Tepić.

U saopštenju podeljenom novinarima navodi se da NS-Pokret za spas Srbije i SDS-NPS smatraju da predsednica parlamenta Maja Gojković i većina potpredsednika parlamenta flagrantno krše odredbe Poslovnika o radu što, ocenjuju, dodatno doprinosi urušavanju ionako poljuljanog ugleda parlamenta u javnosti.

Normalno funkcionisanje parlamenta i delovanje opozicionih poslanika, kako smatraju, onemogućili su nejednaki aršini prema poslanicima vlasti i opozicije, te izricanje opomena u više od 95 odsto slučajeva poslanicima opozicije.

Kako bi se rad parlamenta, kažu, doveo u red traže, između ostalog, striktno poštovanje Poslovnika o radu, ravnopravan tretman svih poslanika, redovno održavanje skupštinskog kolegijuma, kao i stavljanje na dnevni red rasprave o poverenju predsednici parlamenta.

Poslanička grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije ima u parlamentu šest poslanika, a SDS-NPS pet poslanika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading