ERBAS A330 ODLETEO U KINU: U subotu stiže velika pošiljka pomoći

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2020

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naš najveći avion erbas A330 odleteo je za Kinu i sutra se očekuje da se vrati sa velikom pošiljkom pomoći za Srbiju", izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

Istakla je da je to organizovano zahvaljujući angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se taj avion trenutno nalazi nadomak Šangaja.

- Sutra uveče se vraća sa velkim brojem medicinskih aparta i zaštitne opreme, ali doći će, čemu se najviše raduđemo, eksperti iz Kine, koji su se u toj zemlji borili protiv korona virusa i koji će pomoći našim stručnjacima - rekla je Brnabić.


Kaže da i kineski stručnjaci dolaze u Srbiji, takođe zahvaljujući angažmanu predsednika Vučića, koji se time bavi 24 sata dnevno.

- Očekujemo da se naš najveći avion vrati i donese još opreme i aparata i još eksperata - rekla je Brnabić.

Zamolila je poslodavce u Srbji da zaposleni rade od kuće, a da se za one koji to ne mogu obezbedi prevoz, kao i da se ti poslodavci preko Privredne komore Srbije jave vladi.

Pokušaćemo da privreda trpi što manje, rekla je Brnabić dodajući da niko neće propasti ako bude slabije poslovao u ovoj situaciji.

- Molim vas da ostanete kući - poručila je Branbić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading