KINA ĆE POMOĆI SRBIJI U BORBI PROTIV KORONE: Pročitajte šta je Si Đinping napisao u pismu predsedniku Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2020

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina podržava napore Srbije u borbi protiv korona virusa i pružaće joj materijalnu, medicinsku pomoć, obezbediti podršku u nabavci neophodne robe u Kini, kao i stručnu pomoć, poručio je kineski predsednik Si Đinping u pismu koje je danas primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Si Đinping

Pismo prenosimo u celosti:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Epidemija virusa COVID-19 pogodila je Srbiju. Dozvolite mi da u ime Vlade Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskoj Vladi Srbije i njenom narodu, prenesem iskreno saosećanje uz želju da se oboleli brzo oporave, a epidemija bude pod kontrolom.

Kina i Srbija su sveobuhvatni strateški partneri. Čelično prijateljstvo između dveju zemalja i dvaju naroda postaje još čvršće kako vreme prolazi. Gospodine predsedniče, Vi, Vaša Vlada i narod pružali ste kineskoj strani snažnu podršku dok se kineski narod borio u jeku epidemije i na tome duboko zahvaljujem. U poslednje vreme epidemija izbija u više mesta sa više izvora, a mnogo zemalja se suočava sa povećanim rizikom po kontrolu i sprečavanje širenja virusa COVID-19. Vi i Vaša Vlada ste preduzeli niz aktivnih mera protiv epidemije, što ukazuje na Vašu odgovornost i predanost. Kineska strana čvrsto podržava napore srpske strane za borbu protiv ovog virusa i pružaće Vašoj zemlji materijalnu

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Foto: Ilustracija

Kina i Srbija su sveobuhvatni strateški partneri. Čelično prijateljstvo između dveju zemalja i dvaju naroda postaje još čvršće kako vreme prolazi. Gospodine predsedniče, Vi, Vaša Vlada i narod pružali ste kineskoj strani snažnu podršku dok se kineski narod borio u jeku epidemije i na tome duboko zahvaljujem. U poslednje vreme epidemija izbija u više mesta sa više izvora, a mnogo zemalja se suočava sa povećanim rizikom po kontrolu i sprečavanje širenja virusa COVID-19. Vi i Vaša Vlada ste preduzeli niz aktivnih mera protiv epidemije, što ukazuje na Vašu odgovornost i predanost.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Kineska strana čvrsto podržava napore srpske strane za borbu protiv ovog virusa i pružaće Vašoj zemlji materijalnu pomoć, uključujući zaštitne materijale i medicinsku opremu, i obezbeđivati podršku u nabavci neophodne robe u Kini. Mi ćemo poslati i tim medicinskih stručnjaka u Srbiju da bismo vam pružili pomoć u analiziranju situacije i podelili iskustvo o kontroli i sprečavanju širenja virusa i lečenju obolelih, kako bi se podigao efekat suzbijanja epidemije u Srbiji radi zaštite zdravlja i blagostanja naroda.

Uveren sam da će, pod Vašim snažnim rukovodstvom, Srbija sigurno u kratkom roku prebroditi teškoće i pobediti ovu epidemiju. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa između Kine i Srbije. Verujem da će naše tradicionalno prijateljstvo, koje se poznaje u nevolji, biti ukorenjeno u srcima naroda u toku zajedničke borbe protiv epidemije, a naše sveobuhvatno strateško partnerstvo produbljeno i podignuto na još viši nivo“, navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
StefanBrate99

20.03.2020 20:43

Hvala Kinezima na pomoci, veoma nam znaci.

StefanBrate99

20.03.2020 20:44

Svaka pomoc je dobro dosla, Hvala Kini na svemu.

Rea

20.03.2020 20:44

Svaka im cast!

StefanBrate99

20.03.2020 20:44

Hvala braci na podrsci i pomoci koju nam pruzaju.