Vulin: Otvoren kamp u Moroviću

Autor:

Vesti

19.03.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je u Moroviću otvoren kamp za prihvat stranih državljana koji ulaze u našu zemlju.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin

- Kamp u Moroviću je otvoren, Ministarstvo odbrane sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim sanitarnim službama određuje ko će ulaziti u kamp, u skladu sa procenom lekara i, naravno, oni koji su naši državaljani, a nemaju prijavljeno boravište na teritoriji naše zemlje. Molim sve građane da se pridržavaju uputstava, da slušaju nadležne organe i da na taj način zaštite i sebe, ali i sve druge građane – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao danas u Moroviću naselje šatorskog tipa koje je podigla Vojska Srbije za smeštaj državljana Republike Srbije koji se vraćaju iz inostranstva.

 - U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta i u skladu sa pravilima koja vladaju za vreme vanrednog stanja, Vojska Srbije je uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Republike Srbije, a naši su državljani, ili sve one za koje naši lekari na granicama ocene da mogu da postanu zdravstveni rizik – naglasio je ministar Vulin.

Svi takvi, dodao je ministar Vulin, biće smeštani u prihvatni kamp u Moroviću, gde će morati da prođu kroz odgovarajući period izolacije, intenzivnog medicinskog praćenja i na taj način će i njihovo zdravlje biti zaštićeno, kao što će biti zaštićeno i zdravlje svih građana Srbije.

 
- Svi koji smatraju da treba da dođu u Republiku Srbiju, moraju isto tako da prihvataju zakone i pravila koja važe u Republici Srbiji, kako za vreme vanrednog stanja, tako i posle njega. Ministarstvo odbrane sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova i pripadnicima pogranične policije, i naravno sa nadležnim zdravstvenim službama će voditi računa o zdravlju ljudi koji će se nalazili u kampu u Moroviću – istakao je ministar Vulin.

Vojska Srbije će, naglasio je ministar odbrane, u skladu sa potrebama, otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova za karantin i za one koji dolaze iz zemalja koje su pogođene korona virusom.

- Na taj način ćemo omogućiti svima da imaju zdravstvenu zaštitu, ali da ni na koji način ne ugroze zdravlje svih ostalih građana Srbije – poručio je ministar Vulin.

Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov istakao je da je u skladu sa odlukama i naređenjem, Vojska Srbije u najkraćem mogućem roku podigla kamp u Moroviću.

- Ovde u ovom kampu su stvoreni svi uslovi, ne samo za život i rad, nego i za kotrolu i prevenciju i za one situacije koje bi mogle da nas iznenade. U tom smislu, mi smo spremni i dalje da izvršavamo zadatke u skladu sa odlukom i naređenjem našeg vrhovonog komandanta – istakao je general Todorov.

Naselje šatorskog tipa u Moroviću je spremno i može da primi do 500 lica kojima će Vojska Srbije obezbediti zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

Današnjem obilasku kampa u Moroviću prisustvovali su i pomoćnik direktora policije general policije Slobodan Malešić, komandant Prve brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Nasković i predstavnici Uprave za vojno zdravstvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading