Srpski ekonomista u Hanoveru o stanju u Nemačkoj: Strahuje se od naglog porasta broja obolelih, to će biti veliki udarac za zdravstveni sistem!

Autor: Republika

Vesti

19.03.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Međedović, član Tursko-srpskog poslovnog saveta trenutno je u Hanoveru, a kako kaže zbog činjenice da je u poslednjih mesec dana mnogo putovao, samoinicijativno je bio u samoizolaciji kako bi zaštitio ljude u svom okruženju. On je govorio za javni servis o situaciji u Nemačkoj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Svi poslovi su svedeni na minimum. Sve radnje koje nisu životno relevantne su zatvorene, tu imate poruke na vratima uz poziv da se kupuje onlajn. Što se tiče restrikcija da se socijalni život svede na minimum tu se i ovde suočavaju sa izazovima. Kancelarka Angela Merkel se po prvi put na ovakav način obratila naciji i pozvala da se pridržavaju upustava. Naravno da se izbegavaju mere potpune zabrane kretanja kao i svuda u svetu. Nemačka je disciplionovana i mirna, kao i uvek, ali se strahuje ako se veliki broj ljudi odjednom razboli! Sa tim ni nemački zdravstveni sistem ne može da se izbori - rekao je Aleksandar Međedović, član Tursko-srpskog poslovnog saveta. 

Na pitanje novinara da opiše kakva je situacija u toj zemlji kada je privreda u pitanju, on kaže da je najnovijim obećanjima Vlade što se tiče te oblasti panika smanjena.

- Poruka je Vlada je bila da će da se otvori neograničena linija kredita za proizvođače, to je veliki plus za celu situaciju jer svaki Nemac voli da mu je obezbeđen život u smislu privrede - rekao je Međedović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading