Vulin: Vojska Srbije nije izgubila ni delić svoje borbene gotovosti i spremna je da zaštiti Srbe gde god da žive

Autor: Republika

Vesti

19.03.2020

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije je u punom borbenom kapacitetu, sposobna i spremna da zaštiti svoju državu bez obzira na nove aktivnosti u vanrednom stanju - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u emisiji Novo jutro na TV Pink.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Aleksandar Vulin

- Vojska Srbije, pored toga što je preuzela ogromnu obavezu, što obezbeđuje zdravstvene centre, 17 migrantskih centara, što je izašla na granicu i što postavlja karantine, što drži vojno zdravstvo, nije izgubila ni delić svoje borbene gotovosti i borbenih sposobnosti. Mi smo sada u stanju da zaštitimo svoju zemlju, da zaštitimo svoj vazdušni prostor, da zaštitimo čitav naš prostor i Srbe gde god da žive, da ne bi slučajno neko pomislio da je Vojska Srbije sada zauzeta nekim drugim stvarima i da ne može da razmišlja o tome da li se negde neko obračunava sa Srbima ili ugrožava naš teritorijalni suverenitet – naglasio je ministar odbrane.

 On je istakao da je Vojska Srbije deo ovog društva i postoji da pomogne svojoj zemlji bez obzira kada to treba da uradi – nekada se zemlja brani od spoljne agresije, nekada učestvujete u mirovnim misijama, a treća misija Vojske Srbije je pomoć civilnim vlastima kad god je to potrebno.

 
- Nije Vojska preuzela vlast u državi, več ona radi ono što joj je naredila legalna i legitimna vlast u ovoj zemlji. Vrhovni komandant Vojske Srbije rekao je da je naše angažovanje potrebno i mi smo se stavili na raspolaganje civilnim organima – naglasio je ministar odbrane.
 
Vojska Srbije, dodao je, uradila je odgovarajuću procenu na osnovu svih parametara i svom vrhovnom komandantu dostavila svoj stav da treba uvesti vanredno stanje.
 
RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ilustracija

- Mi se nismo pripremali ni za kakvu epidemiju, to nije posao vojske. Ali smo se pripremali da možemo da ispunimo svaku svoju svrhu kad god nam se naredi i sada se vide rezultati toga. Sada mirno možemo da kažemo da su robne rezerve pune, da vojska ima hrane više nego ikada. Ako treba vojska da napravi kamp za 500 ili 1000 ljudi, ona ga napravi za dva dana – naglasio je ministar Vulin, dodajući da bi se obezbedilo sve što je sada potrebno, neko je morao svaki dan da radi kao da će se ovakva situacija desiti sutra.

 
Ona se desila, dodao je ministar odbrane, i sada je Vojska tu da pomogne.
 
- I tu se vidi koliko je država ojačala i koliko se država promenila na bolje i da su mere koje je predsednik Vučić sprovodio dale rezultate. U borbi sa korona virusom vidi se da država funkcioniše i to nije slučajno i preko noći i to govori da smo godinama radili da nam država bude u stanju da čuva svoj narod – rekao je ministar Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading