FAKTOR PLUS: Brnabićeva i Ružić najbolji, Trivan i Vulin najgori

Autor: Tanjug

Vesti

08.10.2017

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar državne uprave Branko Ružić ocenjeni su najvišom ocenom prema najnovijem istraživanju koje je sprovela agencija Faktor plus.

RepublikaFoto: Tanjug
Dobila solidne ocene: Ana Brnabić

Istraživanje u koje je Blic imao uvid pokazuje i da je Vlada Srbije u dubokoj senci predsednika Aleksandra Vučića jer nijedan od članova Vlade nema ocenu veću od trojke, dok su građani Vučića na novoj poziciji ocenili ocenom 4,1.

Vlada u senci predsednika

Prema istraživanju koje je rađeno od 4. do 8. oktobra na 1.250 ispitanika, najvišu ocenu - 2,9 - zaslužila je premijerka Ana Brnabić, a posle nje je najbolje ocenjen ministar Branko Ružić sa ocenom 2,8, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa ocenom 2,7.


Više ocene dobili su i ministar trgovine Rasim Ljajić, ministar finansija Dušan Vujović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

S druge strane, najgore su ocenjeni ministri odbrane i životne sredine Aleksandar Vulin i Goran Trivan.

- Primetno je da je Vlada u senci predsednika. Razlozi za relativno loše ocene mogli bi da budu ti što je građanima rad pojedinih ministara nepoznat ili što smatraju da ne rade ili da rade loše - kaže za Blic Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus.

On ističe da je prosečna ocena vlade Ane Brnabić niža nego u slučaju prethodne vlade, ali i da je nivo ocena članova niži, moguće zbog toga što je Vučić, dok je bio premijer, svojom visokom ocenom podizao prosek.

- Ne verujem da je iko imao nameru da predsednik u ovolikoj meri bude dominantan u odnosu na ministre i premijerku, ali to je realno stanje trenutno - ističe Pejić.

Komentarišući rezultate istraživanja, on kaže da je Dačić uvek među najbolje rangiranima, što zbog toga što je lider stranke, što zbog dobrih odnosa sa SNS, što zbog ličnog šarma.

Vulin i Trivan loše ocenjeni

Razlozi za najlošije ocene Vulina i Trivana su, kaže, različiti.

- Trivan nije stigao ništa loše da uradi, ali ga nema u javnosti, slaba mu je prepoznatljivost i to je doprinelo niskoj oceni. S druge strane, Vulin je mnogo poznatiji, ali su afere koje se za njega vezuju očigledno naišle na lošu reakciju javnosti - objašnjava Pejić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Napredni decak

07.03.2018 14:50

Ja verujem Vladi na celu sa Anom Brnabic i siguran sam da cemo i u narednom periodu ici samo napred do konacnog cilja! Puna podrska SNS-u!

Smreka

07.03.2018 16:24

Nasa premijerka je najbolja

Mara

07.03.2018 19:13

Brnabic odlicno vodi vladu.

DIDI

07.03.2018 19:52

Ana je vredna i sposobna premijerka,Vlada na celu sa njom,ce mnogo ciljeva ostvariti.