(FOTO) Svaka čast! U vanrednom stanju potez za primer: Smederevska Palanka prva u Srbiji zabranila rad ugostiteljskih objekata!

Autor: Republika

Vesti

18.03.2020

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danima od kada je proglašeno vanredno stanje mnogo je negativnih primera o nepoštovanju preporuka i zabrana koje država donosi, međutim, neki su ipak opasnost od koronavirusa ozbiljno shvatili i postupaju veoma odgovorno u novonastalim okolnostima. Jedan takav pozitivan primer je opština Smederevska Palanka.

Ova opština prva je u Srbiji koja je zabranila rad svih ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine, a sve to u cilju sprečavanja širenja zaraze, što je, pretpostavljamo, nimalo laka odluka, ali odluka za svaku pohvalu.

- Zabranjujemo rad svih ugostiteljskih objekata, sala za izdavanje svih vrsta proslava, sportskih objekata, teretana kladionica, s tim što ugostiteljski objekti mogu da organizuju dostavu svojih proizvoda. Šta to znači? Znači ako je picerija - može da radi, ali može da radi samo dostavu, nema okupljanja u samoj piceriji, ako je kafić u pitanju može da prodaje kafu za poneti, to ne ograničavamo, ali jednostavno želimo da sprovedemo ovakvu odluku iz prostog razloga što mi imamo ogroman broj studenata i đaka koji će doći u Smederevsku Palanku. Znači ne želimo da nam grad vrvi od omladine koja će da sedi po kafićima i po baštama - rekao je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen za lokalnu TV Jasenica. 

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen još jednom je zamolio sve građane, a posebno one najstarije da se pridržavaju uputstava nadležnih.

Ova opština je, osim zabrane rada ugostiteljskih objekata, obustavila i rad gradske pijace, kao i održavanje Sajma poljoprivrednih mašina i alata. 

Na teritoriji ove opštine nije registrovan nijedan slučaj zaraze od koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading