UJEDINJENI LAŽOVI! Đilas, Trifunović i Ponoš protiv Srbije

Autor:

Vesti

18.03.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se država svim silama bori protiv koronavirusa, deo opozicije predvođen Draganom Đilasom koristi situaciju da širi laži, unosi paniku, čime direktno radi protiv interesa Srbije i svih građana.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

Neistinama da za vojnike i SNS aktiviste ima maski, a da ih nema za lekare, medicinske sestre, zaposlene u apotekama Đilas širi paniku, a za njim ne zaostaje ni Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića. Za razliku od njih, Sergej Trifunović udario je psovkama i vulgarnostima na predsednicu Vlade Srbije.

Izmišljotinu o nedostatku maski Đilas je plasirao na svom Tviter nalogu zbog odluke da širi paniku kako bi njegova politička grupacija profitirala od straha od koronavirusa:

- Za vojnike koji su na otvorenom, kao i za SNS aktiviste ima i maski i rukavica i naočara. Za lekare, medicinske sestre, zaposlene u "Maksiju", "Idei", apotekama - nema. Da li njihovi životi manje vrede?

NETAČNE TVRDNJE

Samoproglašeni ekspert za pandemiju Zdravko Ponoš procenio je da je ranije trebalo proglasiti vanrednu situaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Sergej Trifunović

- Samo Vučić zna da li je sprečio da se Republički štab aktivira iako su se odavno stekli uslovi zato što nema poverenja u Nebojšu Stefanovića ili samo polovično praktikuje vaninstitucionalne metode. Postavlja se pitanje šta ga je kvalifikovalo da lično proglašava ko su najbolji lekari... Krizni štabovi kojima rukovode on i Ana Brnabić su nefunkcionalne populističke PR forme koje ne predviđa ni odgovarajući zakon o vanrednim situacijama - između ostalog kazao je Ponoš.

Marinković: Njima je ljubav prema novcu i vlasti mnogo milija nego briga o svom narodu

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić odbacio je kao "apsolutno netačne tvrdnje" potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša.

- Istine radi i zarad objektivnog informisanja javnosti, moram da napomenem da je Republički štab za vanredne situacije održao sednicu još 13. februara 2020. i njom je predsedavao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - naveo je Marić.

Kako je saopšteno iz MUP Srbije, upravo druga tačka dnevnog reda navedene sednice bila je razmatranje pripremljenosti zdravstvenog sistema za sprečavanje nastajanja i efikasnog delovanja u slučaju pojave koronavirusa.

PROSTAČKI UDAR

U maniru uličara, lider PSG Sergej Trifunović osuo je paljbu po premijerki Brnabić:

- Dok sramotna ćuskija Žanabrnabić najavljuje kazne za stare ljude koji izlaze iz kuće, njen italijanski kolega Đuzepe Konte najavljuje 25 milijardi evra pomoći porodicama u svojoj zemlji. Pre no potražimo italijanske pasoše, ajde prvo da skinemo ova bedna go*na, sramotu Srbije.

Šapić: Nije vreme za stranačke interese

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Šapić

Lideri opozicionih stranaka koje su predale izborne liste juče su se sastali sa predsednikom države kako bi razgovarali o odlaganju izbora. Uoči sastanka, jedan od učesnika sastanka Aleksandar Šapić (SPAS) u izjavi za Srpski telegraf istakao je da će se založiti za ujedinjeno delovanje u borbi protiv koronavirusa:

- Svi treba da se ponašamo odgovorno, da sklonimo stranačke interese i pokušamo da pomognemo svaku u skladu sa svojim mogućnostima. Odlaganje izbora za mene nije politička odluka niti prioritetna tema danas, već čisto tehnička neophodnost u cilju opšteg zdravlja nacije.

Kako ističe predsednik DSS i član predsedništva pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović, ovo je trenutak u kojem moramo biti jedinstveni. Koalicija Ujedinjena demokratska Srbija je na razgovorima izložila svoje pozicije i saopštila predloge.

- UDS je istovremeno doneo i odluku o prekidu svih aktivnosti u izbornoj kampanji, a dok se ne otkloni opasnost po zdravlje građana što je, u ovom momentu, neuporedivo značajnije od svih političkih aktivnosti usmerenih na izbore - poručili su u saopštenju.

Potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković ocenjuje da su lideri SZS pokazali surovost, sebičluk i ogromnu mržnju.

- I to ne samo prema predsedniku Vučiću i članovima Vlade koji se 24 sata dnevno bore da se na što bezbolniji način izborimo sa krizom već i prema stotinama lekara i zdravstvenih radnika koji stoje na prvoj liniji odbrane. Ovakvo ponašanje pokazuje da je njima ljubav prema novcu i vlasti mnogo milija nego briga o svom narodu - ocenio je Marinković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Mara

18.03.2020 08:05

Ponasanje opozicija i njihovih predstavnika je sramno.....

Mirka

18.03.2020 10:03

@Mara - Opzicija bi trebalo bar sada da ostavi politiku po strani i da ne siri paniku bezrazlozno.

Željko

18.03.2020 08:24

Kakvi su to ljudi Đilasovci, kad hoće da profitiraju na ljudskoj nesreći?

Nikola

18.03.2020 08:25

Đilas ne misli na Srbiju i njene građane zato i širi laži po Srbiji. Umesto da se solidarišu i da pomognu na neki način građanima oni samo odmažu.