Broj zaraženih koronavirusom na Kosovu dostigao je 17

Autor: Mediji

Vesti

17.03.2020

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj zaraženih koronavirusom na Kosovu dostigao je 17, saopštio je ministar zdravlja Arben Vitia, prenosi Gazeta Ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

- Do danas je na Kosovu testirano 271 sumnjiva uzorka, a 17 je pozitivno. Podaci sa Infektivne klinike ukazuju da je stanje 10 pacijenata na lečenju stabilno, a izuzev jednog pacijenta, drugi dobijaju adekvatnu zdravstvenu negu. Dvoje hospitalizovanih pušteno je kući i ostaće u samoizolaciji - istakao je Vitia.

Takođe, izvestio je o merama koje su preduzete nakon što je Vlada Kosova proglasila vanredno stanje u zdravstvu.

- Procedura ugovaranja medicinske zaštitne opreme za zdravstveno osoblje poput respiratornih maski, zaštitnih odela i posteljina podrazumevajuće potrebe za policiju i carinu, završena je juče, sa 400.000 evra koje je vlada ranije izdvojila - poručio je Vitia i dodao da zatečena rezerva nije bila dovoljna.

Dodao je i da je Vlada Kosova izdvojila 6,2 miliona evra za neposrednu upotrebu, od iznosa od 10 miliona evra za sprovođenje aktivnosti uključenih u Akcioni plan protiv koronavirusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading