13 ljudi obolelo na Kosovu, 58 respiratora na raspolaganju

Autor: kosovo-online.com

Vesti

16.03.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Arben Vitia izjavio je danas da je broj obolelih od koronavirusa na Kosovu porastao i da je četvoro mladih iz sela Stubla zaraženo ovim virusom pa ih sada na Kosovu ima 13, piše RTK.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ/pixabay
Koronavirus/ilustracija

- Sinoć su na osnovu rezultata ispitivanja potvrđena četiri nova pozitivna slučaja COVID-19. Sva četiri slučaja su iz sela Stubla u opštini Vitina i bliski su rođaci pacijenta kome je 13. marta dijagnostikovan koronavirus - rekao je Vitia .

On je dodao da je čitava porodica bila u izolaciji i Nacionalni institut za javno zdravlje testirao je ostale porodice.

58 respiratora na raspolaganju

Iz Ministarstva zdravlja Kosova je saopšteno da se slučajevi obolelih od koronavirusa trenutno nalaze na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Kosova, a na raspolaganju je ukupno 58 respiratora koji se koriste za hospitalizovane pacijente, dok je 15 u rezervi za slučajeve obolele od koronavirusa.

- Smanjite izlaze samo u hitnim slučajevima. Pridržavajte se preporuka Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta za javno zdravstvo - poručio je on.

Za manje od četiri dana broj oboljelih od koronavirusa je 13, iz  Vitine je 7 pacijenata, Mališeva  4 , Podujeva i Kline po 1 pacijent.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading