Premijerka održala prvu sednicu zdravstvenog Kriznog štaba za suzbijanje korone: Evo o čemu se razgovaralo!

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2020

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kopredsedavala je danas prvoj sednici "zdravstvenog" Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID - 19.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Zasedao Krizni štab

Na sastanku se razgovaralo o praćenju i koordinaciji rada svih nadležnih organa i institucija koji se bave suzbijanjem ove bolesti, sa posebnim fokusom na zdravstveni sistem i zdravstvene radnike, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Pored premijerke Brnabić, korukovodioci Kriznog štaba su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.


Članovi Kriznog štaba, koji je formirala vlada, su i direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije dr Goran Stevanović, direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ dr Verica Jovanović, dečji pulmolog dr Branislav Nestorović, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, bivši direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije dr Mijomir Pelemiš, bivši direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu dr Branislav Tiodorović i dr Predrag Kon iz Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu.
RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Takođe, članovi ovog Kriznog štaba su potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Dadisa7988

14.03.2020 16:36

Vlada je obezbedila sve što je mogla i što je do nje,sada je vreme i na građane da poštuju savete i da zaštite i sebe i druge.

sanja066

14.03.2020 16:37

Srbija je ozbiljno shvatila situaciju i gleda kako da se izvuce i pomogne gradjanima

kanda

14.03.2020 17:12

Situacija je vrlo ozbiljna, zato je i naša vlada celokupnu situaciju shvatila ozbiljno i radi na tome da se problem, koji je globalni, reši što pre.

SasaRu

14.03.2020 17:59

Građani Srbije mogu biti sigurni jer je u poslednjoj deceniji uloženo mnogo u zdravstvo i ono funkcioniše brzo i kvalitetno.