Evo u kakvom su stanju 7 novozaraženih u Srbiji

Autor:

Vesti

13.03.2020

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je potvrđeno još sedam slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 31, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Lekari i medicinsko osoblje 24 sata vode računa o građanima Srbije

Od 7 novih potvrđenih, 4 je u kućnoj izolaciji zbog blaže kliničke slike, a troje je zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilno su.

Do danas u 8 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 214 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. 

Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 20 sati, do jutros u 8 časova, testirani su uzorci 29 osoba od kojih je sedam bilo pozitivno i 22 negativna na novi korona virus.

 

 

Stanje jutros u svetu

Prvi slučaj koronavirusa u Ujedinjenim nacijama - članica misije Filipina pri Ujedinjenim nacijama pozitivna je na korona virus, što je prvi slučaj te bolesti u sedištu Svetske organizacije u Njujorku. 

Ministar spoljnih poslova Filipina Teodoro Loksin napisao je na Tviteru da je zaražena članica diplomatske misije "mlada, puna duha i oseća se dobro".

Foto: covid19.rs
Stanje u celom svetu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading