Srbija i NATO dele interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu

Autor: Republika

Vesti

11.03.2020

15:48

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog šefa NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadnog generala Tomaza Vitalea.

www.mfa.gov.rs
Tomazo Vitale i Ivica Dačić

Na sastanku je istaknuto da Srbija i NATO dele interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu, kao i opredeljenje za dalje unapređenje partnerske saradnje u svim sferama od zajedničkog interesa, uz puno poštovanje politike vojne neutralnosti Republike Srbije.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo dinamikom političkog dijaloga na najvišem nivou, kao i praktičnom vojnom i civilnom saradnjom u brojnim oblastima u okviru programa Partnerstvo za mir, sa više od stotinu partnerskih aktivnosti koje se realizuju na godišnjem nivou. 

Takođe, ocenjeno je da će novi impuls saradnji dati i usvojeni drugi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP) između Srbije i NATO za period 2019-2021.godina. 

Tokom razgovora razmotrena je i aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji, pri čemu je posebno naglašen značaj nesmanjenog angažovanja misije KFOR u skladu sa mandatom dodeljenim od strane SB UN.

Komentari (0)

Loading