POSLANICA SNS SANDRA BOŽIĆ O KRUŠIKU: Za lošije rezultate kopmanije kriva Marinika Tepić

Autor: Tanjug

Vesti

10.03.2020

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za lošije poslovanje fabrike namenske industrije “Krušik” u Valjevu u prethodnih godinu i više dana krivi su "napadi poslanice SSP Marinike Tepić na namensku industriju Srbije", rekla je danas poslanica SNS Sandra Božić i u prilog tome navela da je 2018. godine, pre napada Tepić i drugih, Krušik poslovao u plusu i zabeležio odlične rezultate.

RepublikaFoto: printskrin/TV Hepi
Sandra Božić

Božić je, komentarišući današnje optužbe Tepić da je za loše poslovanje Krušika kriv predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kazala da se očito nastavlja sa performansima u holu Skupštine, što je još jedan dokaz da predsednik S SP Dragan Ðilas i njegove stranačke kolege nisu u stanju da razmišljaju o opštem interesu i interesu države Srbije, već isključivo i samo o pojedinačnim interesima.

Ona je navela niz pokazatelja i finansijskih rezultata koji upućuju da je pad poslovanja Krušika usledio posle učestalih "prozivki" i napada opozicije.


- Umesto izvinjenja, danas smo čuli još jedan napad na Krušik, na našu namensku industriju i državne interese, kao i to da se 2018. godina, u kojoj je Krušik evidentirano izuzetno uspešno poslovao, nije desila - kazala je Božić novinarima u Skupštini Srbije.
RepublikaFoto: twitter.com/INFOSRB2
Marinika Tepić


Sada se, kaže Božić, možemo zapitati koji su to interesi “ponukali Mariniku Tepić i Dragana Ðilasa za takav napad na namensku industriju i napad na interese Srbije”.

Kako je navela, u 2013. godini, kada su se upravo oni koji danas kritikuju poslovanje Krušika bavili time, ta fabrika namenske industrije imala je ukupne prihode od milijardu i 202.000 dinara, a u 2018. godini - 11 milijardi 385 miliona i 362.000 dinara.

- Otprilike se 10 puta povećao ukupan prihod u Krušiku - kazala je Božić i dodala da je ostvareni fizički obim proizvodnje 468,79 odsto povećan u 2018. godini, a da je ostvareni izvoz u odnosu na 2013., u 2018. godini bio povećan za 631,56 procenata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading