Dačić u Skoplju odao počast srpskim vojnicima

Autor:

Vesti

10.03.2020

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Dačić u Skoplju položio venac na vojnom groblju na kom su sahranjeni srpski vojnici poginuli u ratovima od 1912. do 1918. godine

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Minstar Ivica Dačić položio je danas venac na

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić boravi u Skoplju povodom učešća na Sastanku ministara spoljnih poslova učesnica "Berlinskog procesa" koji se, u okviru zajedničkog predsedavanja Republike Bugarske i Republike Severne Makedonije "Berlinskom procesu". 

Ovom prilikom, ministar Dačić je položio i venac na vojničkom groblju na kom su sahranjeni srpski vojnici poginuli u ratovima od 1912. do 1918. godine.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

On je posetio i Crkvu Svetog Arhangela Mijajla - Hram slave, u čijoj podzemnoj kripti su pohranjeni posmrtni ostaci velikog broja pripadnika Srspke vojske koji su stradali u borbama tokom Prvog svetskog rata iz Vardarskog, Bregalničkog, Kosovskog, Bitoljskog i Ibarskog puka. 

Spomen kosturnica u kripti zadužbina je kralja Aleksandra Karađorđevića.
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading