SKANDAL U ŠAPCU! GIК prihvatio listu SNS, pa se posle nekoliko minuta predomislio!

Autor: Informer

Vesti

08.03.2020

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da će predstojeći izbori u Šapcu biti puni tenzija zahvaljujući aktuelnom gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, svedoči činjenica da je Gradska izborna komisija Šabac, kršeći sve zakonske procedure, odbila listu Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić-za našu decu".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Da je Zelenović spreman da brani fotelju po svaku cenu jasno je od prvog dana, još kad je izdao svoje koalicione partnere i napravio neverovatan zaokret od stava da bojkotuje izbore do izlaska na iste. Ipak, činjenica da će preko svojih ljudi u Gradskoj izbornoj komisiji pokušati da spreči naprednjake da učestvuju na izborima u Šapcu, visoko je podigla lestvicu Zelenovićevog beščašća. Naime, Gradska izborna komisija u Šapcu, sinoć je u kratkom periodu donela dve potpuno oprečne odluke.

Prvo je konstatovala da je predata kompletna dokumentacija, a zatim odbila listu „ Aleksandar Vučić- za našu decu“, zbog čega će se Srpska napredna stranka obratiti Upravnom sudu. Кako saznajemo, u zapisniku, koji je sačinjen prilikom predaje liste  konstatuje se  da je „ od ovlašćenih predstavnika liste primljena i zavedena sva potrebna i propisana dokumentacija.“

Uprkos ovoj jasnoj konstataciji  članica komisije iz stranke Nebojše Zelenovića, Valentina Lovrin Jevtić naknadno je tražila  dopunu materijala. Pošto se stranački poverenik SNSa zbog toga vratio i dokazao da je dokumentacija kompletna, Jevtićeva je uz pomoć, predsednika Gradske izborne komisije, takođe Zelenovićevog čoveka, Budimira Pavlovića izdejstvovala odbijanje liste.

Iz izvora bliskih komisiji saznajemo da je ovde po svemu sudeći unapred pripremljen plan Nebojše Zelenovića da se po svaku cenu onemogući proglašenje liste Srpske napredne stranke i njeno prvo mesto na glasačkom listiću. Na snimku sa predaje liste, uočljivo je i simptomatično da Zelenovićeva saradnica, inače tokom sednice uopšte ne prati šta se dešava u sali, već neprestano kuca poruke na mobilnom telefonu.

Osim što je nepristojno, ovo ponašanje, koje traje tokom cele sednice, otvara i pitanje šta je to Valentini Lovrin Jevtić zanimljivije od onoga zbog čega je tu. Pitanje je još zanimljivije, jer završetak njene prepiske koincidira sa iznenadnim predlogom o dopuni dokumentacije za koju je već konstatovano da je kompletna. Je li moguće da je Valentina Lovrin Jevtić dobila nalog da po svaku cenu i bez obzira na sve obori listu Srpske napredne stranke? 

Je li moguće da je Nebojša Zelenović spreman da brani fotelju gradonačelnika uprkos svemu, pa i uprkos jasno definisanim zakonskim procedurama? I na kraju, da li je moguće da je svoje ljude u Gradskoj izbornoj komisiji naterao na izigravanje zakona samo da bi njegova lista bila proglašena pre liste Srpske napredne stranke, koja je predala listu odmah po raspisivanju izbora? Možda, ali u svemu tome prevideo je činjenicu da Srpska napredna stranka ne pobeđuje zato što je prva na listi, već zato što ima najveću podršku građana i nije joj problem da u kratkom roku sakupi potpisa i više nego što je potrebno.

Za razliku od Zelenovića, koji ne može da skupi ni trećinu potrebnih potpisa i koji u odsustvu građana koji bi ga podržali mora da smišlja razne spletke i zloupotrebljava institucije kao što je Gradska izborna komisija Šabac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sasa

09.03.2020 07:30

Jos jedan dokaz bahatosti i bezobrazluka Zelenovica i njegovih kompanjona