Tači: Nekome je u interesu da ometa postizanje sporazuma Beograda i Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

08.03.2020

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači tvrdi da postoji "veliko interesovanje određenih ljudi" da ometaju proces postizanja konačnog mirovnog sporazuma između Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Dozvolite mi da ponovim, jasno i glasno: Govorimo o okončanju vekovnog sukoba, fokusiranju na ekonomski razvoj, boljem životu naših gradana i međusobnom priznavanju. Ništa više i ništa manje - napisao je Tači na Tviteru.

On je dodao da je ponovo neophodna uloga SAD i ocenio da specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beorgada i Prištine Ričard Grenel radi odličan posao i da ima punu podršku specijalnog izaslaniak SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera.


Tači je zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu što "radi za mir u svetu".

Tači se oglasio nakon što je pedsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predložio da se u Prištini održi konferencija o Kosovu kojoj bi prisustvovali lideri političkih stranaka i predstavnici SAD i EU, a potpredsednik vlade Avdulah Hoti rekao da nije neophodno održavanje takve konferencije.

Haradinaj ocenjuje da je proces dijaloga sa Beogradom kompromitovan, a da je politicka struktura na Kosovu podeljena i da je predsednik s jedne, a premijer sa druge strane što, kaže, nije dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading