Amerika izašla sa rešenjem kosovskog pitanja: Reakcije srpskih stručnjaka na Trampov plan!

Autor:

Vesti

06.03.2020

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerika je spremila sporazum sa rešenjem koji podrazumeva rešavanje kompletnog kosovskog pitanja. U dokumentu iza kojeg stoje Donald Tramp i Bela kuća, kako tvrdi prištinski mediji poput Bota sota, Priština i Beograd moraće da prihvate korekciju granice ili "Zajednicu plus".

Foto: Republika
Mapa podele Kosova

Srpski stručnjaci izneli su svoje reakcije o kosovskom pitanju.

RepublikaFoto: Public
Dragomir Anđelković

Dragomir Anđelković, analitičar

Fer podela Kosova je da nama pripadne sever i Kosovsko pomoravlje i da srpske svetinje dobiju status eksteritorijalnosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Predrag Rajić

Predrag Rajić, Centar za društvenu stabilnost

Zahvaljujući diplomatskoj ofanzivi predsednika Aleksandra Vučića, naša pozicija u Vašingtonu se osetno popravila. Vašingtonu je sve jasnije da trajne stabilnosti na Balkanu nema bez zadovoljavanja minimuma srpskih nacionalnih interesa. Ipak, ne treba očekivati čuda kada je o srpskoj poziciji na Kosmetu reč.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vladimir Marinković

Vladimir Marinković, potpredsednik parlamenta 

Srbija i predsednik Vučić su u velikoj spoljnopolitičkoj ofanzivi kada su u pitanju odnosi sa SAD, i to je rezultiralo time da je američka administracija počela da uvažava stavove i argumente Srbije po pitanju rešenja na KiM. Srbija je pokazala da je pouzdan partner i ekonomski lider regiona sa ogromnim kapacitetima, a kosovski Albanci ne mogu da se snađu u situaciji kada je potrebno postići kompromis, a ne samo usvojiti jednostrano rešenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zvezdan

06.03.2020 20:14

Pa zasto se onda Dacic godinama borio ako pristanemo na to???