Vučić prisustvovao postavljanju kamena temeljca fabrike Bari Kalebo! Investicija 500 milona evra, radna mesta za 100 ljudi

Autor: Republika

Vesti

05.03.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike, u Novom Sadu, kompanije "Bari Kalebaut" (Barry Callebaut), vodećeg svetskog proizvođača visokokvalitetnih čokolada i kakao proizvoda.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike Bari Kalebo

- Ovo je veliki dan za našu zemlju, nova radna mesta za sto ljudi, investicija je 50 miliona evra - rekao je predsednik.

Predsednik Vučić ranije je rekao da je izuzetno zadovoljan i ponosan što može da u Srbiju dočeka kompaniju koja je lider u prehrambenoj industriji.

Ugovor o sredstvima podsticaja za investiciju švajcarskog proizvođača čokolade i proizvoda od kakaoa potpisan je krajem septembra 2019. godine u Novom Sadu.

Fabrika će biti na regionalnom putu M-7 prema Zrenjaninu, a uposliće stotinu ljudi i početi proizvodnju 2021. godine.Antoan de Sent-Afrik, glavni izvršni direktor kompanije, naveo je ranije da će fabrika u Novom Sadu predstavljati regionalni centar iz kog će "Bari Kalebo" snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Maketa buduće fabrike Bari Kalebo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Bobi

05.03.2020 09:04

Sa novim investicijama mnogo dobijamo tako sto smanjujemo broj nezaposlenosti.

sonja ilic

05.03.2020 09:05

Obozavam cokoladu, Novosadjani ce imati prilike da rade u ovakvoj velelpnoj fabrici najlepsih proizvoda.

Danijel

05.03.2020 09:09

Srećno!

tara

05.03.2020 09:14

Nova radna mesta , bolja Srbija.