IZVISILA VLJORA ČITAKU: Tačijeva ljubimica kažnjena zbog bruke sa Jamajkom

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

03.03.2020

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadorka lažne države Kosovo u SAD, Vljora Čitaku najavila je da će napustiti taj položaj, posle odluke ministra spoljnih poslova Glauka Konjufce da smeni sedam ambasadora kojima je istekao mandat.

Vljora Čitaku

Vljora Čitaku, koja je 2014. godine postavljena prvo za konzula u Njujorku, a zatim za ambasadora u Vašingtonu, najavila je povlačenje sa tog mesta, iako "samo kosovski predsednik ima pravo da postavlja i smenjuje ambasadore".

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Glauk Konjufca odlučio je ranije u utorak da povuče grupu ambasadora, postavljenih uglavnom po političkoj liniji, a među kojima je i Vljora Čitaku, ambasadorka u Vašingtonu. 

Čitaku je na Fejsbuku navela da joj je jasno da je "ne želi" nova vlada, na čijem se čelu nalazi Aljbin Kurti, ali i da smatra da je "zaslužila konsultacije o ovom pitanju".

- Neću dozvoliti da se nađem u poziciji da budem municija u sukobu vlade i predsedništva - navela je Čitaku.

Vljora Čitaku je karijeru počela kao novinar i službenik Verifikacione misije OEBS-a. Posle rata, bila je portparol Demokratske partije Kosova vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading