Protestovali u Tutinu

Autor:

Vesti

06.10.2017

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos pozivu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na smirivanje tenzija u Tutinu nakon što je policajac u policijskoj akciji ubio švercera, a potom je uhapšen, u tom gradu je u petak održan protest građana koji su zatražili smenu načelnika tamošnje policijske uprave Nermina Zećirovića.

RepublikaFoto: Tanjug/E.TAHIROVIĆ
Oglušili se na poziv Stefanovića za smirivanje tenzija

U nedavnoj policijskoj akciji sprečavanja šverca u okolini Tutina ubijen je Fahrudin Skarep, a policajac koji je pucao je uhapšen. U tom gradu su podignute tenzije nezadovoljstvom dela građana zbog postupanja policije dotle da su javno upućivane i pretnje porodici uhapšenog policajca inače Srbina Rajice Belojice.

Protest u Tutinu je organizovalo udruženje Zambak, a bošnjačke stranke, nevladine organizacije, Bošnjačko nacionalno veće i političari pojedinačno pozivali su građane da se masovno odazovu protestu.

RepublikaFoto: Tanjug/E.TAHIROVIĆ

Njima se obratio organizator Naser Bakić, koji je pročitao izjavu, kako je rekao, svedoka M. Omerovića, koji je se nalazio u automobilu u kojem je stradao Skarep. Iz izjave Omerovića proizlazi da je policajac Belojica u automobil u kojem su bili on i Skarep pucao maltene iz čista mira nakon što ih je načelnik PU Tutin Zećirović automobilom primorao da se zaustave. On je rekao da u Tutinu ima oko 150 policajaca od kojih je desetak, kako je rekao, "ogrezlo u kriminalu", šalju lošu sliku o ostalim kolegama i "prljaju državu".

Skup je protekao bez incidenata, a okupljeni su prošetali Tutinom noseći transparente na kojima je pisalo, između ostalog, "Stop ubijanju, stop iseljavanju iz Sandžaka", "Policija ubija decu" i "Kazne za ubice i nalogodavce".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading