VELIKA ČAST ZA SRBIJU: Vučić na konferenciji imao sa čim da izađe i čime da se pohvali!

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2020

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Srbiju je velika čast to što je predsednik Aleksandar Vučić govorio na konferenciji Američko-izraelskog saveta za javne poslove u Vašingtonu.

RepublikaFoto: youtube.com/B92 TV
Emisija Stav

To smatraju direktorka CEAS Jelena Milić i portpartol Centra za društvenu stabilnost Predrag Rajić ističući da nikada ranije nijedan predsednik niti premijer Srbije nisu prisustvovali ovoj konferenciji.

Milić je u emisiji Stav na Televiziji B92 ocenila da je Vučić na konferenciji AIPAC-a imao čime da se pohvali i šta da istakne kada je reč o tome šta je Srbija uradila za jevrejski narod.

- Vučić je na konferenciji imao sa čim da izađe, da se pohvali, da istakne, sa svime onime što je urađeno u poslednjih par godina u vezi restitucije, imovine žrtava holokausta, isticanje zastave tokom sećanja na Dan holokausta, imena ulica, to su samo neke stvari koje je Srbija uradila za jevrejski narod - rekla je Milić.

Pored Vučića, koji je bio i jedini lider neke zemlje sa Balkana, na konferenciji su govorili premijer Izraela, Benjamin Netanjahu i zamenik predsednika SAD Majk Pens, a Milić navodi da je ponosna kao građanka Srbije na to što je učinjena čast predsedniku i državi.

Kada je reč o značaju AIPAC-a, ona je naglasila da je ova organizacija nadstranačka i da ona ima najbolje tehnike lobiranja u Kongresu SAD-a.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Vučić na konferenciji u Vašingtonu

Rajić je ocenio da je obraćanje predsednika Srbije na konferenciji posledica njegovog "mukotrpnog rada" i diplomatske ofanzive u Americi poslednjih godina i u Izraelu, "sa ciljem da ožive tradicionalna prijateljstva sa izraelskim i američkim narodom".

- Izrael nam može pomoći da se glas Srbije čuje u Vašingtonu i ovo je bila ta prilika i glas Srbije se čuo u Vašingtonu - rekao je Rajić.

On je saglasan da je AIPAC jedna od najuticajnijih lobi grupacija u Americi, možda i, kako ja naveo, najuticajnija, organizacija koja okuplja američke Jevreje, ali i sve one koji se smatraju prijateljima jevrejskog naroda i Izraela.

On je dodao da to koliko je AIPAC moćna organizacija govori i to da je uložila pre dve godine 275 miliona dolara, što kroz hartije od vrednosti, što kroz novac u lobiranje širom sveta i u samoj Americi kako bi ojačala poziciju Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
profesor1984

03.03.2020 11:56

Svaka podrska nam mnogo znaci.

Dragana

03.03.2020 12:01

Vučić je predstavio našu zemlju na pravi način. Svaka čast predsedniče.

SAra

03.03.2020 12:03

Vucic je covek koji ide spreman na sastanke, a ne nespreman. I tacno zna sta da kaze kako bi se razumela poruka koju salje.

Vesna

03.03.2020 12:05

Imao je predsednik šta da kaže i o istoriji Srba i Srbije i povezanosti sa jevrejskim narodom kao i o napretku srbije na putu ka EU.