Ne žulja ga fotelja! Lutovac skovao plan kako bi sačuvao funkciju po svaku cenu

Autor:

Vesti

03.03.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider stranke Zoran Lutovac shvatio je da mu je podrška u matičnoj stranci sve slabija, te je smislio plan kako da ostane na čelu stranke. Naime, većina demokrata protivi se odluci o bojkotu izbora koju je doneo u dogovoru sa liderom Stranke Slobode i pravde Draganom Đilasom, navodeći da je to politika koja DS vodi u propast.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

Da mu izmiče vlast u DS, govori podatak da je Statutarna komisija ove partije poništila sve Lutovčeve odluke o raspuštanju neposlušnih odbora DS. Na sve to lider DS odbio je da zakaže redovnu sednicu Glavnog odbora, ali se zato, s druge strane, dosetio kako da sačuva mesto stranačkog lidera.

Lutovac se, naime, sada namerio da pravi izbornu skupštinu, i to zbog odluka Statutarne komisije.

- Hoće da pravi izbornu skupštinu, ali samo takvu gde će da se bira Statutarna komisija, što po statutu ne može, a on neće da se bira jer zna da više nikada ne bi mogao da pobedi, već hoće da proba da na prevaru promeni Statutarnu komisiju. To nikada niko u istoriji DS nije radio - ispričao je za Srpski telegraf izvor iz DS.

Dodaje da se istovremeno s druge strane skupljaju potpisi za vanredni Glavni odbor stranke.

- Ma sveopšte ludilo - zaključio je naš sagovornik.

Šef DS odlučio da smeni Statutarnu komisiju jer je poništila njegove odluke

Ovaj plan juče je potvrdio i sam Lutovac, koji je spreman da iz DS najuri sve koji ne postupaju po njegovom naređenju.

- Sazvao sam skupštinu DS, na kojoj ću predložiti raspuštanje Statutarne komisije stranke i izbor novih članova tog tela. S obzirom na to da Statutarna komisija, sprovodeći pravno nasilje, opstruiše rad organa stranke i sprečava sprovođenje političkih odluka koje su donete ogromnom većinom u skladu sa statutom, odlučio sam da sazovem skupštinu DS, kojoj ću predložiti raspuštanje Statutarne komisije i izbor novih članova Statutarne komisije - rekao je Lutovac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ozren

03.03.2020 10:26

Demokratska stranka bez demokratije.

Marin

03.03.2020 10:46

Demon na čelu Demokratske stranke.