DSS PRELOMIO: "Izlazimo na izbore, bojkot nije svrsishodan"

Autor: Blic, Republika

Vesti

29.02.2020

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučio je danas na sednici održanoj u Beogradu da stranka izađe na predstojeće redovne parlamentatne i lokalne izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Miloš Jovanović

Kako saznaje "Blic", od 78 prisutnih članova GO DSS za izlazak na izbore glasalo je 74, troje je bilo uzdržano i jedan protiv.

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je obraćajući se članovima Glavnog odbora stranke u Sava centru da bojkot neće biti svrsishodan.

- Pola SzS izlazi na izbore - Stamatović, Zelenović, Paunović, dok se DS ozbiljno lomi da li da izađe - naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, oni koji su pokrenuli priču o bojkotu "nisu to uradili zbog promene režima SNS, već zbog pozicioniranja u okviru opozicije".

Jovanović je kazao da su građani Srbije sve stariji, što nije osnova za borbu van institucija. Lider DSS je dodao i da socio-ekonomske prilike nisu takve da su ljudi gladni i da će izaći na ulicu.

Jovanović je ocenio da za bojkot nema podrške na Zapadu, ni na Istoku. Predsednik DSS je zaključio da je umesto priče o bojkotu, trebalo da opozicija ide u dve ideološki bliske kolone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nedeljko

01.03.2020 19:37

Stranke se osnivaju da bi izašle na izbore i preko svojih poslanika donosile zakone.