Dačić: Srbija neće biti uhlebljenje za migrante!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

29.02.2020

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da se Srbija ponaša odgovorno prema pitanju migranata, da prati sve što se dešava i da je spremna, ali da neće dozvoliti da bude mesto gde će migranti ostati smešteni, čekajući da dobiju priliku da nastave prema željenim destinacijama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

Dačić je za Prva TV, komentarišići aktuelnu situaciju na turskoj-grčkoj granici i odluku turskih vlasti da propuštaju migrante ka Evropi, rekao da je bitno što Srbija nije ni prva zemlja u kojoj dolaze migrante, niti krajnja njihova destinacija, ali da će nastaviti da se ponaša veoma odgovorno.

- Mi sada nećemo praviti histeriju i atmosferu protiv migranata, ali takođe nećemo dozvoljiti da Srbija bude mesto gde će se oni ostati smesteni čekajući dalje destinacije na koje su krenule - objašnjava Dačić.

Navodi da su u pitanju geostrateške igre koje trenutno postoje između Turske, EU, Rusije i drugih partnera u vezi sa sukobima u Siriji, i ocenjuje da Srbija nije jedina koja je zainteresovani zbog svega što se dešava, ali naglašava da smo spremni.

- Do sada nije bilo problema po migrantskom pitanju. Svih ovih godina Srbija je bila primer kako se na jedan odgovoran način treba odnositi prema tom pitanju - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading