Počela transfer sezona! DS se raspada, Đilas pravi "sigurnu kuću" za otpadnike i neposlušne

Autor: Republika

Vesti

28.02.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos kod demokrata ne prestaje. Posle odluke statutarne komisije da poništi sve odluke stranačkog šefa Zorana Lutovca, njegovi najbliži saradnici poput Saše Paunovića, koji je zamenik predsednika DS, već ugovaraju transfere u Stranku slobode i pravde, koju je napravio Dragan Đilas.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Dragan Đilas

Najnovija dešavanja u DS potvrđuju da je Lutovcu isteklo vreme na čelu te partije, ali da funkcioneri koji su bliski bivšem lideru demokrata uveliko imaju rezervni plan i osiguran prelazak u Đilasov tabor.

- Uz sve to, Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora DS folira Lutovca da neće na izbore, a zapravo ceo odbor radi kampanju za Nebojšu Zelenovića, gradonačelnika Šapca, koji će izaći na lokalne izbore. Ne treba ni da pitate da li je to u dosluhu sa Đilasom jer ne postoji niko drugi ko želi da dokrajči DS, a da usput na tome i profitira - navodi izvor Srpskog telegraf upućen u prilike unutar DS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

Srpski telegraf je pre nekoliko dana objavio da se kuje tajni dil između dobrih prijatelja Đilasa i Paunovića.

- Tačno je sve što ste napisali, to sada objavljuju i Đilasovi mediji. Paunović prelazi kod Đilasa. Sve ovo govori u prilog tome da se munjevitom brzinom ostvaruje Đilasov plan da se DS rasturi i da njegov SSP bude jedina alternativa vlasti - navode naši izvori iz DS.

Munjevitom brzinom ostvaruje se Đilasov plan da se DS rasturi i da SSP bude jedina alternativa vlasti

Prema rečima upućenih sagovornika, ovaj scenario još davno je najavio Đilas.

- Ne treba zaboraviti da je Đilas još dok je napuštao DS rekao: "Uništiću vas pre ili kasnije!" Sada za male pare ima saveznike u samom vrhu DS. Lutovac, koji je uzeo novac od Đilasa, kao i Paunović, koji sve radi u dogovoru sa Đilasom, već dve godine rasparčavaju DS - preciziraju visoki funkcioneri DS.

Objašnjavajući trenutnu situaciju, izvori Srpskog telegrafa podsećaju da su po Lutovčevom naređenju demokrate raspustile organizaciju penzionera i omladine, zatim više desetina neposlušnih odbora širom Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Saša Paunović

- Odlukom da stranka stane uz Savez za Srbiju i pridruži se bojkotu samo je ubrzala plan da se Demokratska stranka što pre potopi i nestane - navode iz DS.

Pritom, dodaju naši sagovornici, DS ima velike dugove koji su nastali pod Đilasovim vođstvom.

- Ali isto tako DS trenutno ima prostorije i organizaciju u gotovo celoj Srbiji, a cilj Đilasa je da se ta organizacija uništi i da se demokrate izbace iz prostorija koje imaju zahvaljujući odbornicima na lokalu - objašnjavaju naši sagovornici.

Čomićeva napušta DS, Đurišić otišao od Tadića

Poslanica Gordana Čomić potvrdila je da napušta DS, dok je Marko Đurišić rekao da je već izašao iz SDS Borisa Tadića. I Čomićeva i Đurišić pridružili su se Centru za buduću Srbiju - Srbija 21, koji je najavio učešće na parlamentarnim i lokalnim izborima u aprilu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Gordana Čomić

- Legitimno je da druge političke organizacije smatraju bojkot efikasnim sredstvom. Mi znamo da se fer i demokratski izbori, slobodni mediji i institucije osvajaju, ne poklanjaju se - navela je Čomićeva i dodala da je ona u procesu isključenja iz DS.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Marko Đurišić

Poništene odluku o rasformiranim odborima

Staturna komisija DS, koja je zasedala u četvrtak, izabrala je Srđana Sandića za novog predsednika tog tela. Odmah po izboru predsednika, statutarna komisija poništila je i sve dosadašnje odluke Zorana Lutovca, pa i one kojima su raspuštani pojedini partijski odbori, kako po opštinama u unutrašnjosti tako i oni u prestonici Srbije.

Sandić je inače predsednik opštinskog odbora DS na Savskom vencu i bio je jedan od funkcionera koji su napustili poslednju sednicu Glavnog odbora (održana 30. novembra prošle godine) jer je Lutovac odbio da se na GO razgovara o tome gde je nestalo 300.000 evra stranačkog novca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading